Kommun:  Halmstad
Område:  Kärleken
Adress:  Blåshammarsgatan 26
Boendeform:  Radhus
Boarea:  ca 114 kvm
Tomtarea:  396 kvm
Pris:  2 100 000:- Utgångspris
Skriv ut Stora bilder
Dokument
Lånelöfte på 30 sek
Beskrivning:
Ett trivsamt boende med välplanerade ytor och planlösning som ger plats för hela familjen. Tomten har bekväma och lättskötta ytor, det yttre underhållet är begränsat. Det ges nu möjlighet att förnya och uppdatera interiören efter eget tycke och smak.

Bostadsområdet är synnerligen populärt och läget på Blåshammarsgatan är dessutom lugnt och utan större insyn. Tomten ligger fritt i soligt läge och med vidsträckt utsikt över centrum och Laholmsbukten.
Storlek:
Boarea ca 114 kvm. 5 rum, varav 3-4 sovrum. Tomtarea 396 kvm (tomträtt). Tomten: trädgårdstomt.
Planlösning:
Områdesbeskrivning/läge:

Kärleken är en äldre stadsdel i norra Halmstad. Ursprunget till namnet "Kärleken" är inte känt. Många historier om namnet finns i omlopp; bland annat hävdas att en adelsman på det närbelägna Sperlingsholms gods hade sin hemliga älskarinna bland invånarna förr i tiden. Eftersom stadsdelen då främst beboddes av fattiga fabriksarbetare var hemlighetsmakeriet förståeligt. En annan berättelse hävdar att namnet kommer av att man utanför kyrkan i en ek hade en hink upphängd där kyrkobesökare kunde lägga allmosor till de fattiga i församlingen. Alltså, "kärl-eken" eller kanske lika gärna "hink-eken".

På 1920-talet fanns en busslinje i Halmstad som gett upphov till många skämt, då den hade sträckningen Kärleken-Lasarettet-Kyrkogården

I nutidens Kärleken finns service i form av pizzeria, livs, spelbutik, kyrka, flertalet förskolor m.m. Skolbarnen går på den närliggande Sofiebergsskolan åk 0-3. På Stenstorpsskolan går barnen som går i åk 4-9. Området är mycket barnvänligt.

Kärleken ligger endast några km från Halmstads centrum ändå så finns en lugn och lantlig känsla över området. Att ha nära till både natur och stadsliv är en kombination som uppskattas av de flesta oavsett ålder, inte undra på att Kärleken är ett mycket populärt bostadsområde!

PLANLÖSNING:

Välkommen till Blåshammarsgatan 26, entrén har ett vindfång där ett mindre förråd finns på höger hand. Innanför ligger en mindre hall, här ifrån når man samtliga rum på entréplan. På vänster hand ligger vardagsrummet, ett trivsamt rum med spröjsade fönster och fiskbensparkett. Den charmiga öppna spisen pryder rummet ytterligare. Den del av vardagsrummet som vetter mot trädgården kan med fördel användas som sovrum om behov av flertalet sovrum finns.

Från kök och matplats når man ut till den överbyggda altanen. I anslutning till köket ligger våtutrymmet som inrymmer både tvätt samt WC/Dusch.

Ovanplanet ger plats åt tre väl fungerande sovrum, WC och klädkammare. Våningsplanet upplevs som rymligt och lättmöblerat med takkupor och generös takhöjd.

Från det största sovrummet finns ingång till en klädkammare/förråd varifrån en trappa upp till vinden finns. Vinden har inretts och använts som kontor. Från takfönstret är utsikten vidsträckt och fri över bl.a. Halmstad hamn och Laholmsbukten.

Kök. Utrustning: spis (Electro Helios, årtal okänt), fläkt (Futurum, årtal okänt), kyl-halvhöjd (Electrolux, 2003), frys-halvhöjd (Westing house freezer, årtal okänt, finns i förråd vid hall).

Tvättutrymme. Utrustning: tvättmaskin (Electro Helios, årtal okänt) och tvättställ.
Byggnadssätt:
Grund: betongplatta. Stomme av trä. Bjälklag av trä. Fasad av tegel. Takbeklädnad: tegel. Utvändigt plåtarbete: plåt. Hängrännor av plåt. Fönster: 2-glasfönster, kopplade + 3 glas isol. Ventilation: självdrag. Murstock: murad skorsten. Vatten: kommunalt vatten. Avlopp: kommunalt avlopp. Uppvärmning: vattenburen golvvärme i bv, radiatiorer ov, fjärrvärme. Värme-leverantör: Hem.
TV-anslutning:
TV-antenn på vinden
Internetanslutning:
Halmstad stadsnät har fibernät i området. Anslutningsavift ej betald.
Att ansluta fastigheten kostar 20 000 kr + 125 kr/månad i basavgift. Leveranstiden är ca 12 veckor.
Halmstad Stadsnät planerar att köra en kampanj i området med leverans vintern 2019/2010 till priset 9 800 kr.
Uteplats:
Altan på baksidan, cementplattor och överbyggd med enkelt plasttak
Ekonomi:
Taxeringsvärdet är 1 570 000:- varav byggnadsvärde 900 000:- (fastställt 2015). Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd. Driftkostnaden är ca 37 165kr/år. Uppvärmningskostnad 20.450:- avser fjärrvärme som faktureras via Kärlekens samfällighetsföreningen, dels som en fast avgift och dels som en rörlig kostnad i förhållande till förbrukningen.
Tomträttsavgäld 30 074:-/år
till 2036-12-31
Servitut:
Halmstad Halmstad GA:17.
Planbest:
Stadsplan (1956-08-31) , Tomtindelning (1956-09-20)
Övrigt:
Bostaden är förbesiktigad av certifierad besiktningsman och försäkrad av säljaren för dolda fel i 10 år. Mäklaren har besiktningsprotokoll med sig vid visning. Önskar en spekulant att lägga bud på bostaden ska denne tagit del av kopia på besiktningsprotokollet innan han/hon lägger sitt bud. Budet skall då baseras på den kunskap spekulanten fått av protokollet. Det går även bra att ringa besiktningsmannen för rådfrågan.

Säljaren friskriver sig från allt ansvar för fel eller brister i fastigheten, i den mån dessa fel inte täcks av ovan nämnda säljaransvarsförsäkring. Köparen är med andra ord medveten om att han/hon inte kan göra några påföljder gällande mot säljaren avseende sådana fel eller brister som inte täcks av försäkringen. Säljarens ansvar för sådana fel, vilka täcks av försäkringen, är vidare begränsat till utfallande försäkringsbelopp.
Observera att försäkringen endast omfattar bostadsbyggnaden med vissa undantag som bl.a. rökgångar, el- och vvs-installationer.
För kompletta försäkringsvillkor se under "Dokument och länkar" på webb-beskrivningen.
För ytterligare information om säljarförsäkringen eller vad sk friskrivning innebär, kontakta ansvarig fastighetsmäklare.


Det aktuella tomträttsavgälden gäller till 2036-12-31 och kostar 30 074kr /år. Skulle man välja att friköpa tomten så kostar den 721 791kr + 1250 i administrations kostnad.
Renghammar Mäklarkonsult AB Charlotte Renghammar För mer information kontakta Charlotte Renghammar:
Köpmansgatan 25, 302 42 HALMSTAD charlotte@renghammar.se
Tel. 035 10 17 40 Se våra övriga objekt
Fax 035 21 00 85 Tipsa en vän


HitCounter