Kommun:  Halmstad
Adress:  Ejdervägen 8
Boendeform:  Friliggande villa
Boarea:  ca 80 kvm
Tomtarea:  1 202 kvm
Pris:  2 900 000:- Utgångspris
Skriv ut Stora bilder
Dokument
Lånelöfte på 30 sek
Beskrivning:
Charmigt villaboende i naturskön miljö nära hav, strand och vackra strövområden. Huset är i gott skick så väl invändigt som utvändigt. Ett effektivt uppvärmningssystem borgar för låga driftkostnader. Total sett erbjuds ett billigt och lättskött boende för en ny ägare. Gästhuset är en stor bonus där användningsområdena kan variera efter behov så som övernattning, förrådsutrymme, hobbyverksamhet etc. Uppväxt trädgårdstomt med ostört och soligt läge. Potential finns i utbyggnadsmöjligheter som gällande planbestämmelser medger.
Storlek:
Boarea ca 80 kvm. 3 rum, varav 1-2 sovrum. Biarea ca 56,6 kvm. Tomtarea 1 202 kvm (friköpt). Tomten: trädgårdstomt.
Planlösning:
Läge/Område:

Stensjöstrand tillhör Steninge naturreservat och är skyddat, med hjälp av bl.a. Naturskyddsföreningen, för sina naturvärden och betydelse för friluftslivet. Landskapet består av omväxlande och vacker natur med betade strandängar, klipphällar, sandstrand och kusthed. Ett oerhört vackert landskap och möjlighet till bad från både sandstrand och klippor. Både djur- och växtlivet är rikt på både vanliga och ovanliga arter. Den lilla pittoreska småbåtshamnen är väl värd ett besök liksom de uppskattade sandstränderna.


Planlösning/rumsbeskrivning:

Välkommen in!
Entrén är centralt placerad och ger plats för ytterkläder och skor, här finns även en toalett. Vi står nu vid trappan som leder upp till ovanvåningen alternativt ner i källaren, vi väljer dock att gå rakt fram till köket. Här renoverades det genomgripande 2010-2011 med bl.a. nytt kök i modernt lantlig stil, nya golv, nytt innertak och tapetsering. Här finns all modern funktion som man önskar av ett effektivt kök, lägg även märke till de generösa bänkytorna.

Den trivsamma matplatsen ligger i direkt anslutning till köket och ger gott om plats för många matgäster. Vidare ligger vardagsrummet intill matplatsen, allt i en välfungerande planlösning.

På ovanvåningen fördelar sig boytorna över två rum, dels ett stort sovrum med flertalet garderober och dels ett allrum. Fina förvaringsutrymmen finns även i vindsutrymmena.

I källarplan hittar vi slutligen tvättmöjligheter, WC/dusch och fina förvaringsutrymmen.

KÖK:
Köksfabrikat: IKEA (2010/2011).
Utrustning: spishäll, inbyggd ugn (2014) och micorugn, fläkt, kyl-fullhöjd, diskmaskin (2018). Frysbox i källaren, 2014.
Byggnadssätt:
Grund: källare + delvis krypgrund. Stomme av trä. Bjälklag av trä. Fasad av stående träpanel. Takbeklädnad: tegel. Utvändigt plåtarbete: plåt. Hängrännor av plast. Fönster: 3-glasfönster isoler. Ventilation: självdrag. Murstock: murad skorsten. Vatten: kommunalt vatten. Avlopp: kommunalt avlopp. Uppvärmning: vattenburet system kopplat till luft/vattenpump 2006.
Internetanslutning:
Fiber inkopplat 2016
Bilplats:
Bilplats 1: Carport. med förråd
Bilplats 2: Öppen bilplats.
Ekonomi:
Taxeringsvärdet är 1 900 000:- varav byggnadsvärde 742 000:- (fastställt 2018). Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd. Driftkostnaden är ca 27 108kr/år. Övrigt 900:- avser villaförening 100:- + vägförrening 800:-
Årsförbrukning el 2017: 10.575 kWh
Servitut:
Falkenberg Stensjö GA:1.
Planbest:
Byggnadsplan (1967-06-09)
Övrigt:
Bostaden är förbesiktigad av certifierad besiktningsman och försäkrad av säljaren för dolda fel i 10 år. Mäklaren har besiktningsprotokoll med sig vid visning. Önskar en spekulanten att lägga bud på bostaden ska denne tagit del av kopia på besiktningsprotokollet innan han/hon lägger sitt bud. Budet skall då baseras på den kunskap spekulanten fått av protokollet. Det går även bra att ringa besiktningsmannen för rådfrågan.

Byggår enligt fastighetsutdrag 1949, enligt säljaren 1935
Renghammar Mäklarkonsult AB Charlotte Renghammar För mer information kontakta Charlotte Renghammar:
Köpmansgatan 25, 302 42 HALMSTAD charlotte@renghammar.se
Tel. 035 10 17 40 Se våra övriga objekt
Fax 035 21 00 85 Tipsa en vän


HitCounter