Kommun:  Halmstad
Område:  Centrum/Rotorp
Adress:  Söndrumsvägen 26f
Boendeform:  Kedjehus
Boarea:  125 kvm
Biarea:  24 kvm
Tomtarea:  232 kvm
Pris:  4 025 000:- Utgångspris
Skriv ut Stora bilder
Dokument
Lånelöfte på 30 sek
Beskrivning:
De "Spanska" terasshusen på Rotorp är omåttligt populära och omtyckta av alla målgrupper. Här bor ung som gammal och trivs under långa tider. Kanske är det den stilrena arkitekturen av de kända makarna Höstrup från Halmstad som skapar den speciella och tilltalande karaktären. Stora fönsterpartier försörjer bostaden generöst med dagsljus året om. Planlösningen är funktionell och kan förändras efter behov.

Det höga och ljusa läget skapar rymd och förstärker känslan av insynsskydd. Den trivsamma innergården är lättskött och bildar en privat liten oas.
Storlek:
Boarea 125 kvm. 4 rum, varav 2-3 sovrum. Biarea 24 kvm. Tomtarea 232 kvm (friköpt). Tomten: insynsskyddad med atriumgård.
Planlösning:
Läge:

Huset har ett mycket centralt och attraktivt läge i kanten av Rotorps lummiga höjder. På bara några minuter är du inne i city och kan ta del av det stora nöjes- och affärsutbudet. Vill du ta dig ner till havet så gör du det genom Alets vackra naturreservat och vidare längs Prins Bertil leden som följer kustlinjen ut till Tylösand.

Bostaden har ett högt och ljust läge med utsikt mot staden och Laholmsbukten. Ett flertal busslinjer trafikerar området flera gånger i timmen och det kompletta köpcentret Flygstaden nås på endast 10 min bilavstånd.

BYGGNAD:

Byggnaden är ritad av det kända arkitektparet Lise och Hugo Höstrup från Halmstad. Huset har en stram och mycket funktionell design. Bostaden är ett gediget stenhus och har därigenom låga drift- och underhållskostnader. Huset är grundlagt med platta på mark. Souterrängsplanets ytterväggar är av både betong och 15 cm lättbetong. Mellanbjälklaget är av lättbetong. Ytterväggarna är av 20 cm lättbetong med murad ½ stens tegel utanpå. Även innerväggarna är murade. Väggar mot grannhus är gjuten betong 20 cm. Yttertaket är konstruerat av lättbetong och belagt med två lager papp. Husen är byggda av den numera avlidne men välrenommerade byggmästaren John Nilsson.
Teknisk beskrivning finns under knappen "Dokument" på Internet.

PLANLÖSNING:

ENTRÈPLAN:

Med direkt access från garageuppfarten når vi husets överbyggda och väderskyddade entré.

Hallen öppnar nu upp sig och bildar en central mittpunkt av detta våningsplan, med förbindelse till samtliga rum och trappan upp till det övre planet.
Men vi stannar kvar här och har nu på vår vänstra hand två rymliga sovrum med en ljus och trevlig interiör med utgång till altan och innergård.

Vi återvänder till hallen igen och finner på motsatt sida av hallen det helkaklade badrummet i modern och stilren design. Färgvalen går i klassiskt vitt och svart med inredning i slät ekfanér. Vitt porslin och badkar.

I det intilliggande utrymmet vägg i vägg finns det ytterligare möjlighet till avkoppling och rekreation med både bastu och dusch-avdelning.

Praktisk tvättavdelning med tvätt-pelare (tvättmaskin och torktumlare) i kombinerat utrymme med fjärrvärmeanläggningen.

Som "pricken över i-et" så finner vi till sist en synnerligen stor och rymlig klädkammare med måttanpassad inredning och plats för all tänkbar förvaring av kläder och skor, m.m.

Nu tar vi oss vidare upp till nästa våningsplan via den gedigna trappan med praktiskt vilplan.

OVANPLAN:

Här uppe öppnar det underbara vardagsrummet, om hela 35 m2, upp sig. Rummet har ett stilrent vitlaserat parkettgolv och neutralt vitmålade väggar med en grafisk fototapet som snygg accent. Längs hela långsidan finns stora fönster, här flödar dagsljuset in under stora delar av dagen. För att undvika oönskat solljus finns markiser till varje fönster.
Utsikten är fri mot både stan och Laholmsbukten. Här finns möjligheter att bygga en balkong i anslutning till den vackra, utvändiga spiraltrappan som leder ned till atriumgården.

Köket är utrustat med vita spegelluckor, bänkskivor av tåligt laminat med infälld diskho samt stänkskydd av vitt kakel. På golvet ligger det ett tåligt klinkergolv och en snygg fondvägg av liggande, vitmålad och hyvlad panel. (Denna vägg går enkelt att ta bort, om det intilliggande rummet, (som idag används som arbetsrum) vill disponeras som matrum.

Arbetsrum (tidigare matrum) har en ljus interiör med parkettgolv, vitmålade väggar och paneltak.

Sep. och nyrenoverat wc med vackert naturstens-inspirerat klinkergolv och kaklade väggar med turkos-färgat mosaik.


INNERGÅRD:

2005 byggdes ett nytt trädäck över och runt den befintliga poolen, som skänker en vacker siluett och vattenspegel under både dag och kvällstid.
Byggnadssätt:
Grund: platta på mark. Stomme av lättbetong. Bjälklag av betong. Fasad av tegel. Takbeklädnad: gummiduk typ "derbigum"-00. Utvändigt plåtarbete: koppar. Hängrännor av koppar. Fönster: isolerglasfönster. Ventilation: självdrag & köksfläkt. Vatten: kommunalt vatten. Avlopp: kommunalt avlopp. Uppvärmning: fjärrvärme. Värme-leverantör: Hem.
TV-anslutning:
TV-antenn.
Internetanslutning:
Möjlighet till anslutning till Halmstad Stadsnät finns.
20 000 kr i anslutningsavgift + nätavgift 165 kr/mån + valfritt abonnemang.
Uteplats:
Stort altandäck runt- och delvis ovan pool, läge sydost.
Bilplats:
Vidbyggt garage om ca 24 m² med plats för 1 bil.
Ekonomi:
Taxeringsvärdet är 1 655 000:- varav byggnadsvärde 955 000:- (fastställt 2015). Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd. Driftkostnaden är ca 34 675kr/år. Uppvärmning 15 016:- är fjärrvärmekostnad.
Elkostnad 9 275:- avser hushållström och viss uppvärmning (elgolvvärme)
Planbest:
Stadsplan (1961-03-29) , Tomtindelning (1961-04-06)
Övrigt:
Bostaden är förbesiktigad av certifierad besiktningsman och försäkrad av säljaren för dolda fel i 10 år. Mäklaren har besiktningsprotokoll med sig vid visning. Önskar en spekulant att lägga bud på bostaden ska denne tagit del av kopia på besiktningsprotokollet innan han/hon lägger sitt bud. Budet skall då baseras på den kunskap spekulant fått av protokollet. Det går även bra att ringa besiktningsmannen för rådfrågan.

Säljaren friskriver sig från allt ansvar för fel eller brist i fastigheten, i den mån dessa fel inte täcks av ovan nämnda säljaransvarsförsäkring. Köparen är med andra ord medveten om att han inte kan göra några påföljder gällande mot säljaren avseende sådana fel eller brister som inte täcks av försäkringen. Säljarens ansvar för sådana fel, vilka täcks av försäkringen, är vidare begränsat till utfallande försäkringsbelopp.
Observera att försäkringen endast omfattar bostadsbyggnaden med vissa undantag som bl.a. rökgångar, el- och vvs-installationer.
För kompletta försäkringsvillkor se under "Dokument och länkar" på webb-beskrivningen.
För ytterligare information om säljarförsäkringen eller vad sk friskrivning innebär, kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Renghammar Mäklarkonsult AB Katarina Renghammar För mer information kontakta Katarina Renghammar:
Köpmansgatan 25, 302 42 HALMSTAD katarina@renghammar.se
Tel. 035 10 17 40 Se våra övriga objekt
Fax 035 21 00 85 Tipsa en vän


HitCounter