Kommun:  Halmstad
Område:  Knebildstorp
Adress:  Nyåkersvägen 10
Boendeform:  Friliggande villa
Boarea:  143 kvm
Biarea:  24 kvm
Tomtarea:  656 kvm
Pris:  3 200 000:-
Skriv ut Stora bilder
Dokument
Lånelöfte på 30 sek
Beskrivning:
Ett mycket tilltalande boende där det är nära till det mesta, såväl centrum som hav, natur, buss, matbutiker etc. Huset är synnerligen trivsamt och har genomgått ett antal förbättringar och uppdateringar för en förbättrad funktion och interiör.
Tomten har ett insynsskyddat och synnerligen soligt läge. Det attraktiva bostadsområdet upplevs som centralt och mycket lugnt då det endast är återvändsgator som ger lite biltrafik.
Välkommen till Nyåkersvägen 10, lev, bo och trivs!!
Storlek:
Boarea 143 kvm. 4 rum, varav 2-4 sovrum. Biarea 24 kvm. Tomtarea 656 kvm (friköpt). Tomten: insynsskyddad trädgårdstomt.
Planlösning:
Läge/område:

Knebildstorp är ett lugnt och mycket attraktivt bostadsområde bara några km väster om Halmstads centrum. Området byggdes i början av 70-talet och består av fyra återvändsgator med liknande byggnation. Under årens lopp har villorna byggts om och byggts till och på så sätt fått mer individuella karaktärer. Husen ligger förskjutna från varandra med plank i tomtgränserna vilket gör att varje villa får ett privat och insynsskyddat läge.

Ett lugnt bostadsområde med bekvämt gång- och cykelavstånd till centrum är en eftertraktad kombination som erbjuds just här. Man har även nära till härliga strövområden längst havet och Prins Bertil leden. Badmöjligheter finns vid närbelägen sandstrand eller vid utomhusbadplatsen Brottet. Förskolor, skolor och matvaruaffär finns inom nära räckhåll. Ett flertal busslinjer passerar förbi, som både kan ta dig in till centrum eller till Tylösand en solig dag!

Det finns två entréer längs husets norra långsida, en huvudentré och en groventré via tvättstugan. Båda entréerna är väderskyddade och överbyggda med ett praktiskt skärmtak av kanalplast.

Vi stiger nu in genom huvudentrén. På vänster hand ligger en mindre gästtoalett och en garderob med praktiska och snygga skjutdörrar. Marmorgolvet som ligger innanför ytterdörren övergår i ett fint ekparkettgolv som återfinns i så väl vardagsrum, hall och matplats.

Vardagsrummet ligger i husets västra gavel och därmed på höger hand. Rummet upplevs både rymligt, ljust och lättmöblerat. (Detta rum går enkelt att dela av till fördel för ytterligare ett sovrum, om dessa behov skulle finnas). Från vardagsrummet är det utgång till det härliga inglasade uterummet som förlänger utesäsongen från tidig vår till sen höst. Utanför uterummet finns en öppen solaltan med stenplattor och vackra planteringar i soligt syd/väst-läge.

Det rymliga och helkaklade badrummet helrenoverades under 2005 och går i varma, beige toner med vitt porslin. Klinkergolvet värms behagligt upp av den sköna golvvärmen och förhöjer komforten ytterligare.

Centralt i huset finns ett av de två sovrummen, det andra ligger i den östra gaveln och har förbindelse med såväl matplatsen som tvättstugan. Även i dessa båda rum ligger det ekparkettgolv och tapeterna är ljusa.

En stor och rymlig klädkammare med hyllor och klädstång, finns också i direkt anslutning till sovrummet.

Köket och matplatsen utgör hjärtat i huset och bjuder på en öppen och trivsam atmosfär, där man från matplatsen har utsikt mot den insynsskyddade och grönskande trädgården.

Vägg i vägg med köket ligger den kombinerade groventrén och tvättstugan, som är perfekt i vardagslag till storhandling, träningskläder, m.m.

Via groventrén når vi ett rum som tidigare användes som förråd, men inreddes 1982 av nuvarande ägare och har under senare tid nyttjats som hemmakontor alt. gästrum.

WC. Utrustning: toalett och tvättställ.

Helkaklat WC/dusch, renoverat 2005. Utrustning: toalett, dusch, värmeslingor i golv och tvättställ.

Kök. Utrustning: spis (2012), fläkt, frys-fullhöjd (Huskvarna), kombinerad kyl/sval (Huskvarna, 2006), diskmaskin (Ur funktion).

Tvättutrymme. Utrustning: tvättmaskin (Bosch), torkskåp och tvättho. Vvb Nibe.
Byggnadssätt:
Grund: betonghålsten. Stomme av isolerad regelstomme. Bjälklag av trä. Fasad av stående träpanel. Takbeklädnad: betongpannor. Utvändigt plåtarbete: målad plåt. Hängrännor av målad plåt. Fönster: 2-glasfönster. Ventilation: självdrag. Vatten: kommunalt vatten. Avlopp: kommunalt avlopp. Uppvärmning: direktverkande el + luft/luft-värmepump.
TV-anslutning:
TV-antenn.
Internetanslutning:
Fiberanslutningsavgiften för huset är betald. (Leverantör Halmstad Stadsnät).
Uteplats:
Uteplats 1: Inglasad altan om ca 14 m², läge sydväst.
Uteplats 2: Altan, läge sydväst.
Bilplats:
Garage om ca 24 m² med plats för 1 bil. Isolerat och med motordriven port som installerades 2002.
Ekonomi:
Taxeringsvärdet är 2 125 000:- varav byggnadsvärde 1 324 000:- (fastställt 2015). Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd. Driftkostnaden är ca 28 090kr/år. Total elförbrukning 15 473 kwh/år (inkusive hushållsström).
Planbest:
Stadsplan (1969-01-21) , Tomtindelning (1969-07-11)
Övrigt:
Bostaden är förbesiktigad av certifierad besiktningsman och försäkrad av säljaren för dolda fel i 10 år. Mäklaren har besiktningsprotokoll med sig vid visning. Önskar en spekulant att lägga bud på bostaden ska denne tagit del av kopia på besiktningsprotokollet innan han/hon lägger sitt bud. Budet skall då baseras på den kunskap spekulant fått av protokollet. Det går även bra att ringa besiktningsmannen för rådfrågan.

Säljaren friskriver sig från allt ansvar för fel eller brist i fastigheten, i den mån dessa fel inte täcks av ovan nämnda säljaransvarsförsäkring. Köparen är med andra ord medveten om att han inte kan göra några påföljder gällande mot säljaren avseende sådana fel eller brister som inte täcks av försäkringen. Säljarens ansvar för sådana fel, vilka täcks av försäkringen, är vidare begränsat till utfallande försäkringsbelopp.
Observera att försäkringen endast omfattar bostadsbyggnaden med vissa undantag som bl.a. rökgångar, el- och vvs-installationer.
För kompletta försäkringsvillkor se under "Dokument och länkar" på webb-beskrivningen.
För ytterligare information om säljarförsäkringen eller vad sk friskrivning innebär, kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Renghammar Mäklarkonsult AB Katarina Renghammar För mer information kontakta Katarina Renghammar:
Köpmansgatan 25, 302 42 HALMSTAD katarina@renghammar.se
Tel. 035 10 17 40 Se våra övriga objekt
Fax 035 21 00 85 Tipsa en vän


HitCounter