Kommun:  Halmstad
Område:  Centrum/Väster
Adress:  Hyltegatan 3
Boendeform:  Radhus
Boarea:  ca 130 kvm
Biarea:  ca 32 kvm
Tomtarea:  233 kvm
Pris:  4 725 000:- Utgångspris
Skriv ut Stora bilder
Lånelöfte på 30 sek
Beskrivning:
De "Spanska" terasshusen på Rotorp är omåttligt populära och omtyckta av alla målgrupper. Här bor ung som gammal och trivs under långa tider. Kanske är det den stilrena arkitekturen av de kända makarna Höstrup från Halmstad som skapar den speciella och tilltalade karaktären. Stora fönsterpartier försörjer bostaden generöst med dagsljus året om. Planlösningen är funktionell och kan förändras om fler rum önskas.

Det höga och ljusa läget skapar rymd och förstärker känslan av insynsskydd. Vyn från vardagsrummet är vidsträckt och vacker över centrum och hamninloppet. Den trivsamma innergården är lättskött och bildar en privat liten oas.

Många och tunga renoveringar har gjorts under de senaste åren vilket starkt bidrar till ett lättskött och bekymmersfritt boende, allt i unik arkitektur och med stilren interiör.
Storlek:
Boarea ca 130 kvm. 5 rum, varav 3 sovrum. Biarea ca 32 kvm. Tomtarea 233 kvm (friköpt).
Planlösning:
OMRÅDE/LÄGE:

Huset har ett mycket centralt och attraktivt läge i kanten av Rotorps lummiga höjder. På bara några minuter är du inne i city och kan ta del av det stora nöjes- och affärsutbudet. Vill du ta dig ner till havet så gör du det genom Alets vackra naturreservat och vidare längs Prins Bertil leden som följer kustlinjen ut till Tylösand.

Bostaden har ett högt och ljust läge med en fantastisk utsikt ut över staden och Laholmsbukten. Ett flertal busslinjer trafikerar området flera gånger i timmen och det kompletta köpcentret Flygstaden nås på endast 10 min bilavstånd.

BYGGNAD:

Byggnaden är ritad av det kända arkitektparet Lise och Hugo Höstrup från Halmstad. Huset har en stram och mycket funktionell design. Bostaden är ett gediget stenhus och har därigenom låga drift och underhållskostnader. Huset är grundlagt med platta på mark. Souterrängsplanets ytterväggar är av både betong och 15 cm lättbetong. Mellanbjälklaget är av lättbetong. Ytterväggarna är av 20 cm lättbetong med murad ½ stens tegel utanpå. Även innerväggarna är murade. Väggar mot grannhus är gjuten betong 20 cm. Yttertaket är konstruerat av lättbetong och belagt med två lager papp. Husen är byggda av den numera avlidne men välrenommerade byggmästaren John Nilsson.
Teknisk beskrivning finns under knappen "Dokument" på Internet.

PLANLÖSNING:

ENTRÈPLAN:

Direkt innanför dörren finns plats för ytterkläder och skor, lite längre fram ligger en gästtoalett i klassiskt svart-vit interiör. Hallen öppnar nu upp sig och blir en central mittpunkt som binder ihop kök, vardagsrum och trappan som leder ner till bottenvåningen. Här har planlösningen öppnats upp och nytt klinkergolv (med komfortabel golvvärme) lades in i entré, hall och kök. Det stilrena köket kommer från HTH. De vackra och eleganta bänkskivorna är av klassisk svart granit.

Det underbara vardagsrummet är på hela 40 m2. Rummet har parkettgolv och neutralt vitmålade väggar. Längs hela långsidan finns stora fönster, här flödar dagsljuset in under stora delar av dagen. För att undvika oönskat solljus finns både motordrivna markiser och moderna solskydd i varje fönster.
Utsikten är vidsträckt nästan oändlig över både stan och Laholmsbukten. Här finns möjligheter att bygga en balkong i anslutning till den vackra, utvändiga spiraltrappan som leder ned till atriumgården.

SOUTERÄNGPLAN
Du kommer ned till souterängplanet via den vackra och gedigna trappan med praktiskt vilplan. Centralt finns ett trivsamt allrum. De tre sovrummen har samtliga stora fönsterpartier och glasdörrar (med vädringsfuktion) som vetter mot den vackra innergården. I detta våningsplan finns även tvättavdelning, klädkammare samt pannrum där fjärrvärmeväxlaren återfinns.

INNERGÅRD:
2005 byggdes en ny pool och trädäck. Mindre och lättskötta planteringar finns också. Vacker belysning på murarna och i poolen ger en tilltalande atmosfär på kvällstid.

KÖK:
Totalrenovering skedde 2007 med öppen planlösning, klinkergolv med golvvärme, ny kökinredning och nya kapitalvaror.

Köksfabrikat: HTH.
Utrustning: spishäll, induktion (Siemens), inbyggnadsugn (Siemens), microugn, inbyggd (Siemens), fläkt (Thermex), kombinerad kyl/frys (Simens), diskmaskin, integerad (Siemens).
Samtliga kapitalvaror är i rostfritt utförande och från 2007. Bänkskivorna i granit är specialbeställda och extra tjocka för ett än mer gediget intryck.
Byggnadssätt:
Grund: betongplatta. Stomme av lättbetong. Bjälklag av lättbetong. Fasad av tegel ½ sten + skivmaterial. Takbeklädnad: papp. Utvändigt plåtarbete: plåt. Hängrännor av plåt. Fönster: 3-glasfönster. Ventilation: självdrag+köksfläkt. Murstock: murad skorsten. Larm: finns.Larm: gardia. Vatten: kommunalt vatten. Avlopp: kommunalt avlopp. Uppvärmning: vattenburet system med fjärrvärme. Värme-leverantör: Hem.
TV-anslutning:
TV-antenn.
Internetanslutning:
Möjlighet finns att ansluta fastigheten till Halmstad Stadsnäts fibersystem.
Anslutningsavgift 6.800 kr (inkl. installation)
Månadskostnad 125 kr alt 165 kr beroende på hastighet.
Installation sker sannolikt före halvårsskiftet.
Om anslutning ej sker i samband med köpet av fastigheten är kostnaden 22.000 kr
Uteplats:
Trivsam atriumgård med trädäck och pool
Bilplats:
Bilplats 1: Garage med plats för 1 bil.
Bilplats 2: Öppen bilplats med plats för 1 bil.
Ekonomi:
Taxeringsvärdet är 2 076 000:- varav byggnadsvärde 1 248 000:- (fastställt 2015). Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd. Driftkostnaden är ca 36 017kr/år. Fjärrvärmekostnad 12.503:- + trygghetsavtal 945:- = 13.448:-
Elkostnad 13.539:- avser hushållström och viss uppvärmning (elgolvvärme)
Servitut:
Rättigheter-förmån: Avtalsservitut Tillträde Mm(2 st)
Rättigheter-last: Avtalsservitut Tillträde Mm(8 st). Övriga gravationer: Avtalsservitut Tillträde Mm, Avtalsservitut Tillträde Mm, Avtalsservitut Tillträde Mm, Avtalsservitut Tillträde Mm, Avtalsservitut Tillträde Mm, Avtalsservitut Tillträde Mm, Avtalsservitut Tillträde Mm, Avtalsservitut Tillträde Mm.
Planbest:
Stadsplan (1961-03-29) , Tomtindelning (1961-04-06)
Övrigt:
Bostaden är förbesiktigad av certifierad besiktningsman och försäkrad av säljaren för dolda fel i 10 år. Mäklaren har besiktningsprotokoll med sig vid visning. Önskar en spekulant att lägga bud på bostaden ska denne tagit del av kopia på besiktningsprotokollet innan han/hon lägger sitt bud. Budet skall då baseras på den kunskap spekulant fått av protokollet. Det går även bra att ringa besiktningsmannen för rådfrågan.

Säljaren friskriver sig från allt ansvar för fel eller brist i fastigheten, i den mån dessa fel inte täcks av ovan nämnda säljaransvarsförsäkring. Köparen är med andra ord medveten om att han inte kan göra några påföljder gällande mot säljaren avseende sådana fel eller brister som inte täcks av försäkringen. Säljarens ansvar för sådana fel, vilka täcks av försäkringen, är vidare begränsat till utfallande försäkringsbelopp.
Observera att försäkringen endast omfattar bostadsbyggnaden med vissa undantag som bl.a. rökgångar, el- och vvs-installationer.
För kompletta försäkringsvillkor se under "Dokument och länkar" på webb-beskrivningen.
För ytterligare information om säljarförsäkringen eller vad sk friskrivning innebär, kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Exklusiva moderna solskydd har monterats i båda våningsplanen, i det stora sovrummet är det monterat både skolskydd och mörkläggning. Total kostnad ca 60.000 kr
Renghammar Mäklarkonsult AB Charlotte Renghammar För mer information kontakta Charlotte Renghammar:
Köpmansgatan 25, 302 42 HALMSTAD charlotte@renghammar.se
Tel. 035 10 17 40 Se våra övriga objekt
Fax 035 21 00 85 Tipsa en vän


HitCounter