Kommun:  Halmstad
Område:  Furet
Adress:  Lärkvägen 23 b
Boendeform:  Friliggande villa
Boarea:  ca 101 kvm
Biarea:  ca 77 kvm
Tomtarea:  429 kvm
Pris:  3 600 000:- Utgångspris
Skriv ut Stora bilder
Dokument
Lånelöfte på 30 sek
Beskrivning:
Vissa hus känns lite extra "vänliga" och omhändertagande, som här på Lärkvägen 23 b. Denna gedigna tegelvilla har tagits väl hand om av nuvarande ägare under många trivsamma år. Stora och kostsamma renoveringar har gjorts under den senare tiden, så som utvändig målning och takbyte inkl. plåtarbeten. Fjärrvärme-anslutning och installation av 3-glasfönster, borgar dessutom för fortsatta låga drifts- och underhållskostnader.

Välkommen på visning och till trivsamma Furet!
Storlek:
Boarea ca 101 kvm. 4 rum, varav 3 sovrum. Biarea ca 77 kvm. Tomtarea 429 kvm (friköpt). Tomten: trädgårdstomt med fruktträd och staket.
Planlösning:
Område:

Furet är ett populärt bostadsområde som ligger ca 2 km nord/ost om Halmstad centrum. Området gränsar mot Nissans östra strand i höjd med Laxön vilket ger ett naturskönt läge. Fennarpskogen och Galgberget är andra strövområden som finns på nära håll från bostaden. Furet erbjuder service i form av matbutik, kiosk och pizzeria. Ett flertal förskolor och skolor finns i omedelbar närhet.
Området upplevs av många som lugnt, gemytligt och naturskönt, samtidigt som centrum finns endast några minuter bort! Det bästa av två världar?

Vi stiger in i villan och dess främre hall, som övergår i en större möblerbar sådan med avhängningsmöjligheter för ytterkläder och annat.

I direkt anslutning till entrén finner vi ett praktiskt wc/dusch-utrymme med våtmatta i ljus kulör, vitkaklade väggar, vitt porslin samt duschplats.

De vackra pardörrarna i glas leder oss vidare in i det stora och rymliga vardagsrummet, som har ett flertal fönster i olika väderstreck, som förser rummet med ett generöst dagsljus. Under den mörkare och kallare årstiden samlas man med fördel runt den värmande täljstenskaminen som står centralt placerad i rummet. Den intilliggande och inglasade altanen lockar givetvis mer under den varmare årstiden och förlänger utesäsongen avsevärt. Rummet är generöst till storlek och ger plats åt både skönt vardagshäng och ett flertal middagsgäster.

Det hemtrevliga köket är uppdaterat med enklare medel under de senare åren och ger ett ljust och funktionellt intryck. Skåpinredningen är slät och vitmålad och på golvet ligger det ett tåligt och modernt laminatgolv i en snygg grå nyans.Rumsbeskrivning på ovanplan.

Vi går nu upp till det andra våningsplanet via det ljusa trapphuset, där ett stort fönster är placerat för extra generöst dagsljus.

Här uppe finner vi 3 st sovrum av lite varierande storlek och utförande. Samtliga är ljust inredda och dörrbladen är vitmålade.

Wc med ljus plastmatta, vinyltapet och vitt porslin.

Intilliggande klädkammare med div. inredning. (Som går att lägga till wc-utrymmet för ett ev. större wc/dusch-utrymme).

Rumsbeskrivning på källarplan.

Här i källarplanet finns utmärkta extra-utrymmen i from av inredd gillestuga, fina förrådsutrymmen och matkällare. Tvättutrymme med tvättmaskin, torktumlare och tvättho. Bastu med dusch. Praktisk groventré via garagenedfart.

Kök. Utrustning: spis (Electro Helios), fläkt (Futurum), kakel, kyl-fullhöjd (Samsung, 2007), frys-fullhöjd (Samsung, 2007).

WC/dusch på entréplan. Utrustning: toalett, dusch och tvättställ.

WC på ovanvåning. Utrustning: toalett och tvättställ.

Tvättutrymme i källare. Utrustning: tvättmaskin (Bosch, 2013), torktumlare (Cylinda, 2013) och tvättho.
Bastu med dusch
Byggnadssätt:
Grund: betonghålsten. Stomme av isolerad regelstomme. Bjälklag av trä. Fasad av tegel gult minnesbergstegel. Takbeklädnad: tegelpannor. Utvändigt plåtarbete: lackerad plåt. Hängrännor av lackerad plåt. Fönster: 2-glas & 3-glas. Ventilation: självdrag. Murstock: murad. Vatten: kommunalt vatten. Avlopp: kommunalt avlopp. Uppvärmning: vattenburet system med fjärrvärme och braskamin. Värme-leverantör: Hem.
Internetanslutning:
Fiber via Halmstad Stadsnät.
Uteplats:
Stor inglasad altan om ca 20 m² med trätrall och öppningsbara partier.
Bilplats:
Vidbyggt garage i källarplan om ca 21 m² med plats för 1 bil.
Ekonomi:
Taxeringsvärdet är 1 628 000:- varav byggnadsvärde 973 000:- (fastställt 2015). Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd. Driftkostnaden är ca 25 664kr/år.
Planbest:
Stadsplan (1947-09-19) , Tomtindelning (1957-09-14)
Övrigt:
Bostaden är förbesiktigad av certifierad besiktningsman och försäkrad av säljaren för dolda fel i 10 år. Mäklaren har besiktningsprotokoll med sig vid visning. Önskar en spekulant att lägga bud på bostaden ska denne tagit del av kopia på besiktningsprotokollet innan han/hon lägger sitt bud. Budet skall då baseras på den kunskap spekulant fått av protokollet. Det går även bra att ringa besiktningsmannen för rådfrågan.
Renghammar Mäklarkonsult AB Katarina Renghammar För mer information kontakta Katarina Renghammar:
Köpmansgatan 25, 302 42 HALMSTAD katarina@renghammar.se
Tel. 035 10 17 40 Se våra övriga objekt
Fax 035 21 00 85 Tipsa en vän


HitCounter