Kommun:  Halmstad
Område:  Snöstorp
Adress:  Fru Thotts Väg 12
Boendeform:  Friliggande villa
Boarea:  ca 158 kvm
Biarea:  ca 56 kvm
Tomtarea:  816 kvm
Pris:  3 285 000:- Utgångspris
Skriv ut Stora bilder
Dokument
Lånelöfte på 30 sek
Beskrivning:
Här erbjuds ett praktiskt och lättskött 1-plansboende. Välskött och prydligt är en genomgående känsla för detta trivsamma hem. Planlösningen är flexibel och kan lätt förändras för att möta familjens behov och önskemål om ett modernt boende. Tomten ligger i soligt läge och gränsar mot grönområde.

Snöstorp är ett ständigt attraktivt och uppskattat villaområde. Ett stenkast bort ligger lummiga grönområden och generösa lekytor. Återvändsgata med begränsad trafik är ytterligare fördel med läget.

År 1971 byggde nuvarande ägare denna villa där de stortrivts sedan dess. Nu är det dags för nya ägare, nya krafter, nya idéer och kanske ny interiör - är det du som ger dig ut på denna spännande resa?
Storlek:
Boarea ca 158 kvm. 6 rum, varav 3-4 sovrum. Biarea ca 56 kvm. Tomtarea 816 kvm (friköpt). Tomten: insynsskyddad trädgårdstomt som gränsar mot grönområde.
Planlösning:
Område/Läge:

Snöstorp är ett attraktivt och barnvänligt område som har ett bekvämt avstånd från stan samtidigt som man når skog, mark och strand inom bara några minuters bilväg. Längs Fylleåns kant finns vackra promenadvägar och fiskemöjligheter Från Snöstorp är det ca 3 km fågelvägen till Stora Torg, och ca 3 km till sommar-idyllen Östra Stranden med långgrunda sandstränder. Eurostop är tillsammans med Stenalyckan ett komplett köpcentrum som du når endast ca 1 km från bostaden. I Snöstorp finns "Sveriges vackraste kyrka" som också är väl värd ett besök. Området trafikeras av lokaltrafiken 2 ggr/timma under både dag-och kvällstid. Flertalet förskolor finns i närheten och här finns grundskola årskurs 0-5 i omtyckta Snöstorpsskolan.

Huset på Fru Thotts väg 12 har ett bra och lugnt läge där biltrafiken utanför husknuten är mycket begränsad och solinfallet på baksidan är generöst. Liten insyn och stor trädgårdsyta är ytterligare uppskattade mervärden.

Rumsbeskrivning/Planlösning:

Vi möts av en stor och välkomnande hall med gott om användningsmöjligheter för ytterkläder och skor. I direkt anslutning till entrén finner vi en liten praktisk gästtoalett.

Förlängningen av entrén övergår i en stor och bred hall där husets mer privata del ligger i form av tre st. rymliga sovrum och ett badrum.

Samtliga sovrum är ljust inredda med lättstädade materialval och utmärkt klädförvaring i flertalet garderober. Det lite större sovrummet har utgång till en öppen altan och trädgården.

Vi återvänder till hallen och går vidare mot de trevliga umgängesytorna i form av vardagsrum och det nedsänkta allrummet som tillsammans samverkar på ett effektivt och trivsamt sätt. Vardagsrummet har ett flertal stora fönsterpartier ut mot trädgårdssidan som förser rummet med mycket dagsljus under hela dagen. Golvet är klätt med en vacker ekparkett, på väggarna sitter det en ljus och diskret tapet.
Det nedsänkta allrummet som ligger i direkt anslutning till vardagsrummet har ett flertal användningsområden efter behov. TV-rum, ungdomsrum alt. master bedroom? Rummet är inrett med ljus textilmatta, ljus tapet samt vitmålat tak.

Via vardagsrummet återvänder vi till hallen igen och vi går nu vidare till villans mest centrala mötespunkt, det trivsamma köket! Här inbjuds det till både matlagning, vardagsumgänge och stora middagar.

I direkt anslutning till köket finns det praktiska grovköket där bl.a. tvättmaskin och varmvattenberedaren är placerade. Intill ligger ett stort rum som fungera både som groventré och praktisk förvaring. Härifrån har man även utgång till garaget, så att man en regnig dag kan ta sig torrskodd direkt in i huset!

Nu återstår huset sista rum som ligger i huset nordöstra gavel. Rummet byggdes till 1982 då även garaget byggdes ut. Rummet har utgång till en stenlagd altan och trädgården. Rummet kan ha många användningsområden, ungdomsrum, gästrum, kontor, hobbyrum etc.
Byggnadssätt:
Grund: krypgrund, platta på mark. Stomme av regelstomme isolerad. Bjälklag av trä. Fasad av trä panel. Takbeklädnad: betongpannor. Utvändigt plåtarbete: plåt. Hängrännor av plåt. Fönster: 2-glas kopplade + 3-glas isol.glas. Ventilation: självdrag. Larm: finns.Larm: securitas. Vatten: kommunalt vatten. Avlopp: kommunalt avlopp. Uppvärmning: direktverkande el samt luft-luftvärmepump (fungerar ej).
Internetanslutning:
Halmstad Stadsnät har fibernät i området.
Kostnad för anslutning är 20.000 kr (leveranstid ca 10 v) + månadsavgift 125 - 165 kr beroende på vald hastighet
Uteplats:
1) Inglasat uterum med öppen stenlagd uteplats utanför
2) Stenlagd uteplats
Bilplats:
Dubbelgarage
Öppen bilplats
Ekonomi:
Taxeringsvärdet är 1 471 000:- varav byggnadsvärde 855 000:- (fastställt 2015). Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd. Driftkostnaden är ca 27 700kr/år. Elkostnad avser total elförbrukning
Planbest:
Stadsplan (1969-11-10)
Övrigt:
Bostaden är förbesiktigad av certifierad besiktningsman och försäkrad av säljaren för dolda fel i 10 år. Mäklaren har besiktningsprotokoll med sig vid visning. Önskar en spekulant att lägga bud på bostaden ska denne tagit del av kopia på besiktningsprotokollet innan han/hon lägger sitt bud. Budet skall då baseras på den kunskap spekulant fått av protokollet. Det går även bra att ringa besiktningsmannen för rådfrågan.

Säljaren friskriver sig från allt ansvar för fel eller brist i fastigheten, i den mån dessa fel inte täcks av ovan nämnda säljaransvarsförsäkring. Köparen är med andra ord medveten om att han inte kan göra några påföljder gällande mot säljaren avseende sådana fel eller brister som inte täcks av försäkringen. Säljarens ansvar för sådana fel, vilka täcks av försäkringen, är vidare begränsat till utfallande försäkringsbelopp.
Observera att försäkringen endast omfattar bostadsbyggnaden med vissa undantag som bl.a. rökgångar, el- och vvs-installationer.
För kompletta försäkringsvillkor se under "Dokument och länkar" på webb-beskrivningen.
För ytterligare information om säljarförsäkringen eller vad sk friskrivning innebär, kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Renghammar Mäklarkonsult AB Charlotte Renghammar För mer information kontakta Charlotte Renghammar:
Köpmansgatan 25, 302 42 HALMSTAD charlotte@renghammar.se
Tel. 035 10 17 40 Se våra övriga objekt
Fax 035 21 00 85 Tipsa en vän


HitCounter