Kommun:  Halmstad
Område:  Holm
Adress:  Tingsvägen 16
Boendeform:  Friliggande villa
Boarea:  102 kvm
Biarea:  126 kvm
Tomtarea:  925 kvm
Pris:  3 025 000:-
Skriv ut Stora bilder
Dokument
Lånelöfte på 30 sek
Beskrivning:
Första intrycket utvändigt är prydligt och lättskött. Den positiva känslan återkommer även där inne med en trivsam och flexibel planlösning. Här finns gott om plats för både vardagslivet och festligheter med många och goda vänner. Med tre sovrum och inredd källare finns det plats för antingen den stora familjen och/eller hobbyintressen. Tomten har ett fritt och insynsskyddat läge med vacker utsikt över öppet åkerlandskap. Den moderna bergvärmeanläggningen borgar för fortsatt låga driftskostnader. Notera klass A i utförd energideklaration!!
Storlek:
Boarea 102 kvm. 4 rum, varav 3 sovrum. Biarea 126 kvm. Tomtarea 925 kvm (friköpt). Tomten: häckar och staket. Automover inköpt 2015 ingår i köpet.
Planlösning:
Holm är trivsamt villaområde ca 7 km norr om Halmstad centrum. Området ökar stadigt i popularitet och har en positiv inflyttningsstatistik. Holm har naturskönt och lantligt läge med bra kommunikationsvägar till både E6:an och Halmstad centrum som man når inom 6-7 minuter. Holms kyrka har anor ända från 1100-talet. Flertalet förskolor finns för traktens barn. Skolgång kommer i framtiden att ske i Sofieberg. Möjlighet till golf och restaurangbesök ges på Holms Golfklubb. Byn kan även stoltsera med egen bygdegård. Lizzie´s café i Holm är för Halmstadborna ett uppskattat och välbesökt utflyktsmål.

Rumsbeskrivning på entréplan.

Vi kliver in i en ljus och välkomnande hall och redan härifrån får vi en bra överblick över nästan hela våningsplanet. I direkt anslutning till hallen ser vi även trappan ner till källarplanet, men vi stannar kvar här i första planet och noterar att materialvalen går i ljusa harmoniska toner och på golvet ligger det ett tåligt och lättstädat laminatgolv. Här finns även bra avhängningsmöjligheter och förvaring av ytterkläder samt skor.

På vår vänstra sida, från hallen sett, når vi det stora och ljusa vardagsrummet som genomgick en renovering under 2009 då ekparkettgolvet slipades och väggar samt tak fick nya ytskikt. Rummet har förbindelse med både hall och kök samt utgång till den inglasade altanen.

Vi tar oss vidare till det hemtrevliga köket med tillhörande matplats. Det praktiska arbetsköket är utrustat med vita profilerade luckor och bänkskivorna består av tåligt laminat. Från matplatsen har man fin utsikt över ett öppet åkerlandskap samt utgång till den inglasade altanen.

Badrummet här i entréplanet renoverades 2003 med helkaklade väggar och klinkersgolv med golvvärme för extra komfort. I taket sitter det infällda spotlights som skapar en bra allmän belysning till utrymmet.

De två sovrummen i den syd/västra delen av huset är båda rymliga om hela 10 - resp. 13 m2. Här finns gott om klädförvaring i de inbyggda garderoberna och tonerna går i vitt och ljust med tåliga laminatgolv i båda rummen.

Det tredje sovrummet om 8 m2 har också en ljus interiör med liknande materialval som de tidigare rummen och här står 2 st klädgarderober placerade.


Rumsbeskrivning på källarplan.

Här i källarplanet finns fina "extra-utrymmen" i form av en stor och härlig gillestuga alt. tv: rum med en murad öppenspis, att samlas runt under den kallare årstiden. Stora fina förrådsutrymmen samt dusch med tillhörande bastu. Pannrum med bergvärmeanläggning och vvb. Wc. Torkutrymme, samt rymlig tvättstuga. Från källarplanet finns det även förbindelse ut till det vidbyggda garaget.
Byggnadssätt:
Grund: betonghålsten. Stomme av isolerad regelstomme. Bjälklag av trä. Fasad av tegel/ träpanel. Takbeklädnad: betongpannor. Utvändigt plåtarbete: målad plåt. Hängrännor av målad plåt. Fönster: 2-glasfönster. Ventilation: självdrag. Murstock: murad. Larm: finns.Vatten: kommunalt vatten. Avlopp: kommunalt avlopp. Uppvärmning: vattenburet system med bergärme och murad öppen spis. Värme-leverantör: Hem.
TV-anslutning:
TV-antenn.
Internetanslutning:
ADSL.
Möjlighet till fiberanslutning via Halmstad Stadsnät.
Anslutningskostnad 20 000 kr + 125 kr/mån.
Uteplats:
Inglasad altan om ca 20 m², läge väster. Nytt kanalplasttak 2013 och nya klädselbrädor 2016. Infravärme och utvändig belysning.
Bilplats:
Vidbyggt garage om ca 24 m² med plats för 1 bil. (Nytt papptak 1998).
Ekonomi:
Taxeringsvärdet är 1 550 000:- varav byggnadsvärde 1 061 000:- (fastställt 2015). Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd. Driftkostnaden är ca 22 990kr/år. Kostnad för hushållsel är medräknad i uppvärmningskostnaden.
Servitut:
Övriga gravationer: Nyttjanderätt Ledning Mm.
Planbest:
Byggnadsplan (1966-10-28) , Byggnadsplan (1979-09-19)
Övrigt:
Bostaden är förbesiktigad av certifierad besiktningsman och försäkrad av säljaren för dolda fel i 10 år. Mäklaren har besiktningsprotokoll med sig vid visning. Önskar en spekulant att lägga bud på bostaden ska denne tagit del av kopia på besiktningsprotokollet innan han/hon lägger sitt bud. Budet skall då baseras på den kunskap spekulant fått av protokollet. Det går även bra att ringa besiktningsmannen för rådfrågan.
Renghammar Mäklarkonsult AB Katarina Renghammar För mer information kontakta Katarina Renghammar:
Köpmansgatan 25, 302 42 HALMSTAD katarina@renghammar.se
Tel. 035 10 17 40 Se våra övriga objekt
Fax 035 21 00 85 Tipsa en vän


HitCounter