Kommun:  Falkenberg
Område:  Centrum
Adress:  Storgatan 8d
Boendeform:  Radhus
Boarea:  ca 173 kvm
Biarea:  ca 41 kvm
Tomtarea:  130 kvm
Pris:  3 700 000:- Utgångspris
Skriv ut Stora bilder
Dokument
Lånelöfte på 30 sek
Beskrivning:
Längs en charmig kullerstensgata ligger den kanske lite anonyma entrén till Storgatan 8 D. Men låt inte detta första intryck lura dig, innanför väntar ett boende som överraskar på många och bara på ett positivt sätt.

Läget är väldigt unikt på lugn återvändsgata bara några hundratals meter från stadens absoluta centrum. Den ostörda vyn över Ätrans glittrande vatten är svårslagen. Utsikten är dessutom lika närvarande i alla tre våningsplanen.

En stenlagd och överbyggd uteplats finns i anslutning till bottenvåningen, i entréplan njuter man av samma vackra vy från den stora balkongen.

Planlösningen över de 173 kvm är trivsam och väl genomtänkt. Här går det att variera rumsindelningen efter familjens behov.

Bekvämligheten förstärks ytterligare av garaget som nås via Ågatan.
Storlek:
Boarea ca 173 kvm. 7 rum (kan göras om till 8 rum), varav 4-5 sovrum. Biarea ca 41 kvm. Tomtarea 130 kvm (friköpt). Tomten: hörntomt och trädgårdstomt med å-utsikt.
Planlösning:
LÄGE: LÄGE.
Fantastiskt läge med härlig utsikt över Ätran. Huset ligger på en idyllisk återvändsgata och endast ett par hundra meter från Stortorget. Ett av de absolut bästa och unika centrala läge som går att ha.


BYGGNAD:: BYGGNAD:
Byggnaden är uppförd som en isolerad regelstomme med stående träpanel på utsidan och klädd med gipsplatta invändigt. Fönster är vitmålade tvåglasfönster. Taket är med råspont, underlagspapp, och betongpannor. Souterrängdelen souterrängdel isolerad och källardelen är i betong. Mekanisk ventilation.

ENTRÈPLAN:: ENTRÈPLAN:
Vi stiger in i hallen som känns varmt välkomnande i och med att man ser rakt genom huset och ut över den hänförande utsikten. Till höger hänger vi av våra ytterkläder i det praktiska kapprummet med mycket skåpinredning. Intill ligger en gästtoalett. Går vi till vänster där vi finner köket med plats för ett mindre köksbord. Köket har kontakt med matrummet som ger plats för många gäster. Här ifrån finns utgången till den stora balkongen. Rummet ligger i fil med vardagsrummet.

OVANPLAN:: OVANPLAN:
Vi kommer upp för den breda trappan med vilplan vilket gör det lättare att gå i trappan och underlättar när man ska bära möbler. På höger hand, mot Ätran, ligger två sovrum. Rakt fram finns det ett allrum som kan omvandlas till ett sovrum. Vänster om trappan ligger wc/dusch-avdelningen. Finns lucka upp till den delvis golvade vinden.

SOUTERRÄNGPLAN:: SOUTERRÄNGPLAN:
När vi kommer ner för trappan så har vi rakt framför oss det stora allrummet om ca 26 m2 med vacker vit kakelugn. Rummet har utgång till den stora stenbelagda altanen. Här har man en underbar yta för sköna grillkvällar. Mot Ätran finns även ett sov/arbetsrum som kan delas till två sovrum om behovet finns. Vid sovrummet finns också en mindre toalett. Mot gatusidan finns en relaxavdelning med bastu och bad. Det finns även hobby/verkstadsrum för den händige.
Byggnadssätt:
Grund: betongplatta. Stomme av regelstomme isol 120 mm. Bjälklag av trä. Fasad av stående träpanel. Takbeklädnad: betongpannor. Utvändigt plåtarbete: plasterd plåt. Hängrännor av plasterd plåt. Fönster: 2-glasfönster. Ventilation: mekanisk frånluft. Murstock: murad skorsten. Larm: finns.Larm: verisure. Vatten: kommunalt vatten. Avlopp: kommunalt avlopp. Uppvärmning: takvärme typ eswa samt luft/luftpump panasonic 2014..
TV-anslutning:
Ansluten till centralantenn.
Uteplats:
Uteplats 1: Altan om ca 12 m², läge söder.
Uteplats 2: Balkong om ca 10 m², läge söder.
Bilplats:
Garage om ca 14 m² med plats för 1 bil finns i byggnad snett nedanför bostaden. Infart från Ågatan.
Ekonomi:
Taxeringsvärdet är 2 664 000:- varav byggnadsvärde 1 611 000:- (fastställt 2015). Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd. Driftkostnaden är ca 40 161kr/år. I uppvärmningskostnad ingår hushållsel.
Obs: beräknade värde är schablonvärde.
Servitut:
Rättigheter-förmån: Avtalsservitut Centralantenn. Falkenberg Falken GA:2, Falkenberg Falken GA:3
Fastigheten ingår i en samfällighet och kostnaden för skötsel av grönytor är
3 000 kr/år.
Planbest:
Fornlämning , Stadsplan (1975-05-28)
Övrigt:
Bostaden är förbesiktigad av certifierad besiktningsman och försäkrad av säljaren för dolda fel i 10 år. Mäklaren har besiktningsprotokoll med sig vid visning. Önskar en spekulant att lägga bud på bostaden ska denne tagit del av kopia på besiktningsprotokollet innan han/hon lägger sitt bud. Budet skall då baseras på den kunskap spekulant fått av protokollet. Det går även bra att ringa besiktningsmannen för rådfrågan.

Säljaren friskriver sig från allt ansvar för fel eller brist i fastigheten, i den mån dessa fel inte täcks av ovan nämnda säljaransvarsförsäkring. Köparen är med andra ord medveten om att han inte kan göra några påföljder gällande mot säljaren avseende sådana fel eller brister som inte täcks av försäkringen. Säljarens ansvar för sådana fel, vilka täcks av försäkringen, är vidare begränsat till utfallande försäkringsbelopp.
Observera att försäkringen endast omfattar bostadsbyggnaden med vissa undantag som bl.a. rökgångar, el- och vvs-installationer.

Snabbt tillträde kan erbjudas.
Renghammar Mäklarkonsult AB Christer Renghammar För mer information kontakta Christer Renghammar:
Köpmansgatan 25, 302 42 HALMSTAD christer@renghammar.se
Tel. 035 10 17 40 Se våra övriga objekt
Fax 035 210085 Tipsa en vän


HitCounter