Kommun:  Halmstad
Område:  Frösakull
Adress:  Doktorsvägen 41
Boendeform:  Friliggande villa
Boarea:  ca 138 kvm
Biarea:  ca 61 kvm
Tomtarea:  1 179 kvm
Pris:  5 400 000:- Utgångspris
Skriv ut Stora bilder
Dokument
Lånelöfte på 30 sek
Beskrivning:
Havssidan av Kungsvägen? Ja!
Nedsidan av Doktorsvägen? Ja!
Intill grönområde? Ja!
Hörntomt? Ja!
Det är ingen tvekan om att läget är tilltalande och attraktivt på denna Adress. Här ligger sanddynorna och salta bad bara på badrocksavstånd från husknuten. Här är valfriheten stor, välj själv vad som passar dig, njut av ett idylliskt sommarboende, bekvämt året-runt-boende eller kanske förverkliga dina nybyggardrömmar. Fastigheten gränsar mot grönområde vilket ger ett extra lugnt och naturskönt läge.
Storlek:
Boarea ca 138 kvm. 5 rum (kan göras om till 6 rum), varav 2 sovrum. Biarea ca 61 kvm. Tomtarea 1 179 kvm (friköpt). Tomten: trädgårdstomt med hörnläge som gränsar mot grönområde
Planlösning:
LÄGE:

Frösakull är Tylösands närmsta granne längs den långa och omåttligt populära sandstranden med de vackra sanddynorna. Bukten börjar med Tylösand längst söder ut, på andra sidan Tylöbäck byter området och stranden namn till Frösakull för att avsluta med Ringenäs längst norr ut. Avståndet till Halmstads stadskärna är ca 1 mil.

Området består ungefär till hälften av åretruntboende och till hälften av fritidsboende. Områdets popularitet har gjort bebyggelsen allt mer exklusiv. Här har man närhet till natursköna skogsområden, härlig sandstrand och salta bad. En välsorterad mataffär, kiosk och en gemytlig kvarterskrog gör servicen komplett. Kanske promenerar du till affären efter morgondoppet, och köper färska frallor till frukost.

Det finns utmärkta bussförbindelser utmed huvudgatan Kungsvägen in till centrala Halmstad alternativt till Tylösands nöjesliv. I området finns två golfbanor och Europas bästa träningsanläggning för golf.

Hörnan Doktorsvägen/Månstigen innebär solklart "badrocksavstånd" från husknuten!Rumsbeskrivning.

Vi kliver in genom huvudentrén och möts då av en liten men möblerbar hall, omedelbart på vår höger sida finner en praktisk gästtoalett.

När vi tar ett par kliv längre in i villan så får vi snabbt en överblick över den effektiva och praktiska planlösningen i ett plan. Antalet sovrum går att förändra efter behov, men är i dagsläget två st till antalet. Upp till fyra sovrum kan man med lätthet förändra det till.

Villans sociala umgängesytor finner vi i den södra delen och här samverkar det praktiska arbetsköket, matplats och vardagsrum i på ett effektivt och trevligt sätt. Den öppna spisen står centralt placerad här och kan sprida både värme och trivsel under den kallare årstiden. Men redan från tidig vår och till sent ut på hösten, lockar det kanske mer att gå ut och sätta sig i det inglasade uterummet alt. den öppna altanen, där man kan avnjuta den sista eftermiddags- och kvällssolen. Motordriven fasadmarkis skyddar för både mindre oväder och/eller påträngande värme under de riktigt soliga dagarna.

Den tillbyggda delen av villan, som byggdes ut 1982, når vi via ett rymligt allrum i husets nord/västra-del. Denna del har även en separat ingång och här finns ytterligare ett sovrum och ett wc/dusch-utrymme.

Tvättavdelningen når man utvändigt i den friliggande garagebyggnaden med tillhörande förråd och garage.

Kök. Utrustning: spis med glashäll och ugn (Bosch), kombinerad kyl/frys (Gram) och mindre diskmaskin (Bosch). Okända årtal på samtliga kapitalvaror
Byggnadssätt:
Grund: krypgrund. Stomme av regelstomme isolerad. Bjälklag av trä. Fasad av tegel + stående träpanel. Takbeklädnad: plåt. Utvändigt plåtarbete: plåt. Hängrännor av plåt. Fönster: 2-glas kopplade/3-glas isolerglas. Ventilation: självdrag. Murstock: murad skorsten. Vatten: kommunalt vatten. Avlopp: kommunalt avlopp. Uppvärmning: vattenburet värmesystem med bergvärmepump, luft-luft-värmepump.
TV-anslutning:
TV-antenn.
Internetanslutning:
ADSL.
Uteplats:
Uteplats 1: Inglasat uterum i västerläge
Uteplats 2: Överbyggd altan i västerläge med motordriven markis
Bilplats:
Bilplats 1: Garage med plats för 1 bil.
Bilplats 2: Öppen bilplats.
Ekonomi:
Taxeringsvärdet är 3 590 000:- varav byggnadsvärde 1 349 000:- (fastställt 2015). Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd. Driftkostnaden är ca 29 715kr/år.
Planbest:
Byggnadsplan (1941-12-29) , Byggnadsplan (1978-07-20) , Ändring av detaljplan (1998-10-22)
Övrigt:
Bostaden är förbesiktigad av certifierad besiktningsman och försäkrad av säljaren för dolda fel i 10 år. Mäklaren har besiktningsprotokoll med sig vid visning. Önskar en spekulant att lägga bud på bostaden ska denne tagit del av kopia på besiktningsprotokollet innan han/hon lägger sitt bud. Budet skall då baseras på den kunskap spekulant fått av protokollet. Det går även bra att ringa besiktningsmannen för rådfrågan.

Säljaren friskriver sig från allt ansvar för fel eller brist i fastigheten, i den mån dessa fel inte täcks av ovan nämnda säljaransvarsförsäkring. Köparen är med andra ord medveten om att han inte kan göra några påföljder gällande mot säljaren avseende sådana fel eller brister som inte täcks av försäkringen. Säljarens ansvar för sådana fel, vilka täcks av försäkringen, är vidare begränsat till utfallande försäkringsbelopp.
Observera att försäkringen endast omfattar bostadsbyggnaden med vissa undantag som bl.a. rökgångar, el- och vvs-installationer.
För kompletta försäkringsvillkor se under "Dokument och länkar" på webb-beskrivningen.
För ytterligare information om säljarförsäkringen eller vad sk friskrivning innebär, kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Renghammar Mäklarkonsult AB Charlotte Renghammar För mer information kontakta Charlotte Renghammar:
Köpmansgatan 25, 302 42 HALMSTAD charlotte@renghammar.se
Tel. 035 10 17 40 Se våra övriga objekt
Fax 035 21 00 85 Tipsa en vän


HitCounter