Kommun:  Halmstad
Område:  Laxvik
Adress:  Villa Talludden
Oxelvägen 12a
Boendeform:  Friliggande villa
Boarea:  136 kvm
Biarea:  24 kvm
Tomtarea:  896 kvm
Pris:  3 300 000:-
Skriv ut Stora bilder
Lånelöfte på 30 sek
Beskrivning:
Kom och upplev ett idylliskt och havsnära hem i attraktiva Laxvik. Villa Talludden andas charm, karaktär, personlighet och en varm hemkänsla. Det gamla och pittoreska går nu hand i hand med moderna funktioner och kvaliteter så väl inomhus som utomhus. Uteplatserna är många till antalet och det finns alltid en plats att välja utifrån tillfälle och väder, välj sol eller skugga alternativt lä eller havsbris med tillhörande havsutsikt! Den stora och lummiga trädgården ramar in helhetsintrycket av detta charmiga boende!
Storlek:
Boarea 136 kvm. 6 rum, varav 3-4 sovrum. Biarea 24 kvm. Tomtarea 896 kvm (friköpt). Lummig och insynsskyddad hörntomt med fruktträd, delvis havsutsikt, häckar, vinbär,:-usbär mur och staket.
Planlösning:
Här i natursköna och idylliska Laxvik ca 1 mil söder om Halmstad är det enkelt att njuta lite extra av tillvaron och livet. Det långgrunda strandpartiet varieras av både finkornig sandstrand, strandhedar och solvarma klippor. Kuststräckan är lika vacker och naturskön året om och man tröttnar väl aldrig på saltstänkta långpromenader?

All tänkbar service finner man på endast 5 km avstånd in mot Halmstad, i form av det fortsatt växande och fullt kompletta köpcentret Eurostop.

För att även få ihop det praktiska runt barn och vardagslivet så finns det .t.o.m. dagmamma på samma gata(!), alt. förskola och grundskola i närliggande Trönninge.

Både villans yttre och inre har till stora delar förändrats sedan byggåret och bl.a. har huvudentrén flyttats från husets östra- till västra fasad, som nu ger fördel för en mycket rymligare och mer praktisk hall. Här finns gott om plats för både förvaring av ytterkläder och skor.

I direkt anslutning till entrén finner vi ett helkaklat och välutrustat badrum som helrenoverades 2010. Färgskalan går i vita och jordnära toner. Under klinkersgolvet ligger det värmeslingor för extra komfort. Här har getts utrymme till både duschplats, vackert badkar med tassar samt vägghängd toalett med inbyggd cistern.

Det praktiska arbetsköket når vi via hallen och här gjordes det en uppdatering år 2009 med bl.a. nya kapitalvaror, nya bänkskivor, målning av befintliga skåpsluckor samt installation av vattenburen golvvärme. Den lilla hemtrevliga matplatsen som ligger i direkt anslutning till köket, vetter mot trädgårdens gröna och lummiga sida.

Vi tar oss vidare via köket och når nu den tillbyggda delen av huset i form av ett rymligt allrum med utgång till altan med utekök och trädgård!

Mellan allrum, vardagsrum och det nedsänkta matrummet råder det en öppen och ljus planlösning, där ytorna samspelar på ett utmärkt och effektivt sätt. Här i husets mitt står även den moderna och effektiva braskaminen placerad och sprider värme och trivsel till hela huset. Ytskikten i form av golv, väggar och tak går genomgående i svala vita toner.


Rumsbeskrivning på ovanplan.

Här på husets ovanplan finner vi tre sovrum i varierande storlek men i ljust och enhetligt utförande, i form av ljusa laminatgolv, vitmålade väggar i kombination med tapetserade fondväggar samt vitmålade paneltak. Det stora föräldrasovrummet har utgång till en stor och härlig takterrass med vacker havsutsikt, fasadmarkis samt ett gediget och golvmonterat ståbord.Kök på entréplan. Utrustning: spis (Gorenje, 2009), fläkt (Futurum, äldre), frys-fullhöjd (Huskvarna, 2009), kombinerad kyl/sval (Huskvarna, 2009), diskmaskin (Electro Helios, 2009).

Tvättutrymme i källare. Utrustning: tvättmaskin (2011) och torktumlare (2011).
Byggnadssätt:
Grund: kryp-/torpar-grund och platta på mark. Stomme av plank/isolerad regelstomme. Bjälklag av trä. Fasad av stående träpanel vitmålad 2015. Takbeklädnad: betongpannor o plåt 2009. Utvändigt plåtarbete: plasterad plåt svart 2009. Hängrännor av plasterad plåt svart 2009. Fönster: 3-glas/2-glas. Ventilation: självdrag. Murstock: murad skorsten med insatsrör. Vatten: kommunalt vatten. Avlopp: kommunalt avlopp. Uppvärmning: vattenburet system. luft-vatten värmepump. + contura kamin med fläkt. Värme-leverantör: Eon.
TV-anslutning:
Fiber via Halmstad Stadsnät (Leverantör: Bredbandsbolaget).
Internetanslutning:
Fiber via Halmstad Stadsnät (Leverantör: Bredbandsbolaget).
Uteplats:
Uteplats 1: Stor härlig altan med platsbyggt utekök på gjuten betongplatta med vedeldad pizza-/bakugn, kolgrill och vacker trä-pergola, läge öster. Färdigtställt 2015.
Uteplats 2: Takterass med havsutsikt med fasadmarkis, läge väster.
Bilplats:
Garage friliggande om ca 24 m² med plats för 1 bil.
Ekonomi:
Taxeringsvärdet är 1 579 000:- varav byggnadsvärde 668 000:- (fastställt 2015). Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd. Driftkostnaden är ca 30 900kr/år.
Servitut:
Halmstad Påarp GA:4.
Planbest:
Detaljplan (1998-04-23)
Övrigt:
Bostaden är förbesiktigad av certifierad besiktningsman och försäkrad av säljaren för dolda fel i 10 år. Mäklaren har besiktningsprotokoll med sig vid visning. Önskar en spekulant att lägga bud på bostaden ska denne tagit del av kopia på besiktningsprotokollet innan han/hon lägger sitt bud. Budet skall då baseras på den kunskap spekulant fått av protokollet. Det går även bra att ringa besiktningsmannen för rådfrågan.
Renghammar Mäklarkonsult AB Katarina Renghammar För mer information kontakta Katarina Renghammar:
Köpmansgatan 25, 302 42 HALMSTAD katarina@renghammar.se
Tel. 035 10 17 40 Se våra övriga objekt
Fax 035 21 00 85 Tipsa en vän


HitCounter