Kommun:  Halmstad
Område:  Centrum/Väster
Adress:  Wallmarksgatan 2
Boendeform:  Friliggande villa
Boarea:  ca 170 kvm
Biarea:  ca 132 kvm
Tomtarea:  935 kvm
Pris:  4 380 000:- Utgångspris
Skriv ut Stora bilder
Dokument
Lånelöfte på 30 sek
Beskrivning:
Ibland säger man - "Att det sitter i väggarna", men här påstår vi att det känns i hela huset! Här får man uppleva arkitektens genomtänkta lösningar och funktioner i fin samklang med äganas önskemål. Etagevillan inbjuder till både fest, umgänge och ett praktiskt familjeliv, där det finns ett flertal sällskapsytor att fördelas på.
Stommen är gedigen och formspråket är fortfarande aktuellt. Ett moderniseringsbehov föreligger nu dock för att i sin helhet återskapa denna "arkitekt-pärla" på ett av Västers bästa lägen! Vill du ta chansen att skapa ditt drömboende här på Wallmarksgatan 2?!
Storlek:
Boarea ca 170 kvm. 6 rum, varav 4 sovrum. Biarea ca 132 kvm. Tomtarea 935 kvm (friköpt). Tomten: hörntomt, trädgårdstomt. Fruktträd plommon, äpple och mullbär.
Planlösning:
LÄGE:

Uppe på västers lummiga höjder är läget för hörntomten Wallmargsgatan/Erik Dahlbergs gatan unikt och väldigt bra. Huset har ett lugnt och ljust läge så den förbipasserande trafiken blir minimal.
Närhet, t.o.m. på gångavstånd, till både centrum, Länssjukhuset, Galgbergets friluftsområden och flygplatsen. Komplett köpcentrum finns på Flygstaden några km bort. Stort utbud av både kommunala och privata förskolor och skolor finns i närområdet.


BYGGNAD:
Huset är ritat av Arkitekt SAR Ingegerd Nelson. Byggnaden är ett etagehus med källarplan, och där marken delvis är utgrävd vid Gillestugan så att man har en bra bostadskänsla där. Byggnaden är ett kvalitetshus byggt med byggkonsulter, el konsulter, vvs konsulter osv., samt seriös byggnadsentreprenör. Källardelen är uppbyggd med lättklinkerblock. Bjälklaget mellan källare och bostadsytan är gjutet betongvalv. Bra ur ljud och brandsynpunkt.
Byggnadsstommen är en isolerad regelstomme och på utsidan är stommen klädd med tegel. Fönster har isolerglas. I vardagsrum går taket upp i nock med synliga limträbalkar.

PLANLÖSNING.
Entréplan:
Vid entrén ligger en vacker stentrappa. När du kommer in i hallen så ser du genom huset och får då ett vackert släpljus som möter dig. Här får du direkt kvalitetskänsla och arkitektkänsla med marmorgolv, högt till tak med synliga Töreboda limträbalkar, stora fönsterpartier, genomgående murad öppen spis. Hallen är rymlig och har ett rejält kapprum. Planlösningen känns öppen och modern och ger ett luftigt intryck. Vardagsrummet ligger rakt fram och är på hela 34 m2. De flesta ytor i entré planet har marmor på golven. Takhöjden är generös med synliga träbalkar. Stora härliga fönster ger rummet en härlig lyster. Mellan kökets matplats och vardagsrummet finns en murad öppen spis där du kan njuta av brasan både från vardagsrum och matplats. Matplatsen är rymlig och med stora fönster. Matplatsen ligger i kontakt köket som har rikligt med skåpinredning. I sydöstra delen av bostaden finns det två sovrum samt dressingavdelning, badrum, och wc/dusch. I nordöstra delen har du två sovrum som du når en halvtrappa upp. (ovanpå garaget) Där uppe finns även en pentryavdelning med Trinette skåp. (kyl, spisplatta, vask) samt wc/dusch. En väldigt bra yta för tonårsbarn. Praktisk vädringsbalkong finns också.

KÄLLARPLAN:
Gillestugan är på hela 36 m2 och är utrustad med murad öppen spis. Dessutom finns det stort hobbyrum på ca 32 m2. Övriga ytor är två förråd varv det ena förrådet har använts som gästrum och kontor, tvättstuga, bastu med omklädning och dusch. WC. Matkällare och klädkammare.
Byggnadssätt:
Grund: betongplatta. Stomme av regelstomme isol.. Bjälklag av gjutet valv. Fasad av tegel. Takbeklädnad: betongpannor. Utvändigt plåtarbete: plåt. Hängrännor av plåt. Fönster: isolerglas/2-glas/vädr.fönst.. Ventilation: mekanisk frånluft. Murstock: murad skorsten. Vatten: kommunalt vatten. Avlopp: kommunalt avlopp. Uppvärmning: direktverkande el/murade öppna spisar.
Internetanslutning:
Hastighet: 1 Gbit/s. Fiber med Halmstad Stadsnät. Operatör är Bredbandsbolaget.
Uteplats:
Altan om ca 30 m², läge sydväst.
Bilplats:
Vidbyggt isolerat dubbelgarage om ca 37 m² med plats för 2 bilar.
Ekonomi:
Taxeringsvärdet är 3 376 000:- varav byggnadsvärde 1 917 000:- (fastställt 2015). Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd. Driftkostnaden är ca 55 062kr/år. Fastigheten har förbrukat 40 420 Kwh/år varav ca 8 000 kwh utgör hushållsström. Uppvärmning har skett av 310 m2.
Servitut:
Rättigheter-last: Avtalsservitut Villa. Övriga gravationer: Avtalsservitut Villa.
Planbest:
Stadsplan (1942-10-02) , Tomtindelning (1939-02-01)
Övrigt:
Bostaden är förbesiktigad av certifierad besiktningsman och försäkrad av säljaren för dolda fel i 10 år. Mäklaren har besiktningsprotokoll med sig vid visning. Önskar en spekulant att lägga bud på bostaden ska denne tagit del av kopia på besiktningsprotokollet innan han/hon lägger sitt bud. Budet skall då baseras på den kunskap spekulant fått av protokollet. Det går även bra att ringa besiktningsmannen för rådfrågan.

Säljaren friskriver sig från allt ansvar för fel eller brist i fastigheten, i den mån dessa fel inte täcks av ovan nämnda säljaransvarsförsäkring. Köparen är med andra ord medveten om att han inte kan göra några påföljder gällande mot säljaren avseende sådana fel eller brister som inte täcks av försäkringen. Säljarens ansvar för sådana fel, vilka täcks av försäkringen, är vidare begränsat till utfallande försäkringsbelopp.
Observera att försäkringen endast omfattar bostadsbyggnaden med vissa undantag som bl.a. rökgångar, el- och vvs-installationer.
Renghammar Mäklarkonsult AB Katarina Renghammar För mer information kontakta Katarina Renghammar:
Köpmansgatan 25, 302 42 HALMSTAD katarina@renghammar.se
Tel. 035 10 17 40 Se våra övriga objekt
Fax 035 21 00 85 Tipsa en vän


HitCounter