Kommun:  Halmstad
Område:  Påarp
Adress:  Oscarsvägen 3
Boendeform:  Friliggande villa
Boarea:  ca 146,5 kvm
Biarea:  ca 8 kvm
Tomtarea:  1 000 kvm
Pris:  6 700 000:- Utgångspris
Skriv ut Stora bilder
Dokument Länkar
Lånelöfte på 30 sek
Beskrivning:

Oscarsvägen 3, Påarp from Renghammar on Vimeo.Härligt hus där dagsljuset flödar in genom de många ljusinsläppen som löper från golv till tak. Detta skapar ljus och rymd i hela huset, den havsnära naturen blir på så sätt närvarande både inomhus och utomhus. Materialvalen är av hög kvalitet och färgskalorna är behagligt neutrala. Planlösningen fungerar lika bra som fritidsboende som för åretruntboende. Altaner som löper längs hela huset gör att det alltid finns en plats i solen för umgänge eller avkoppling. Det välutrustade gästhuset kompletterar huset och ger ytterligare användningsområden för gäster, tonåringar etc.
Läget är ypperligt endast 100 m från badstrand. Tomten har ett insynsskyddat läge inbäddat i strandskogen som tacksamt ger lä och vindskydd.
Nybyggt hus = ingen fastighetsskatt i 15 år.
Storlek:
Boarea ca 146,5 kvm. 7 rum. Biarea ca 8 kvm. Tomtarea 1 000 kvm (friköpt). Tomten: Insynsskyddad trädgårdstomt med gräsmatta i sydvästra delen av tomten. Tomten ligger inbäddad i vacker strandskog och i skydd för blåst.
Planlösning:
LÄGE:
Påarp är ett litet samhälle omedelbart söder om Halmstad, beläget vid kusten. Bussförbindelse finns. Terrängen runt om är mycket naturskön och kuperad, samt sluttar ner mot havet. Fastigheten ligger ca 100 m från en härlig badstrand. Det tar ca 15 min med bil till stan. Det finns stort köpcentrum vid infarten till södra delen av Halmstad.

BYGGNAD:
Byggnaden är ett Villa Nordic hus och är helt nybyggt 2012. Byggnaden har full åretruntstandard. Grundläggning är gjord med helgjuten betong platta som har 300 mm tjock isolering under plattan. I ovankant av plattan finns ingjuten golvvärme som är ansluten till frånluftvärmepump Nibe Fighter 370. Ventilationen är inställd på en ½ luftomsättning per timma. Så på två timmar är all luft i bostaden utbytt och du har alltid fräsch luft i huset. Väggarna har tjock isolering 170 mm och utvändigt klädd med liggande panel som är målad med svart slamfärg. Fönster och fönsterdörrar är vita med 3-glas. Yttertaket är belagt med Icopal Mono 501. Förberett för Sedumtak. Plåtbeslagning är av galvaniserad plåt.

PLANLÖSNING:
I östra delen av bostaden ligger det en ungdomsavdelning med två sovrum vilka har ett lugnt läge. Utanför dessa finns det ett Tv-rum. Centralt i huset ligger tvättavdelning och helkaklade Wc/duschavdelningen. Mot altanen ligger föräldrasovrummet vilket är på hela ca 15 m2. Samtliga rum är försedda med praktiska skjutdörrar. Köket är öppet mot allrummet och ytorna är tillsammans på ca 49 m2. Från allrummet finns två pardörrar mot altanen. Det finns även en pardörr mot västra gaveln till den överbyggda altanen som är på ca 27 m2. Trädäcket som löper längs med södra sidan och framför gästhuset samt entrésidan är på hela ca 226 m2.
Golven har klinker i våtutrymme och altan, i övrigt är det lamellgolv. Uppvärmning sker med vattenburen golvvärme i båda husen. Gästhuset har separat varmvattenberedare.
Byggnadssätt:
Grund: platta mark 300 mm isol. med golvvärme.. Stomme av regelstomme isol. 170 mm. Bjälklag av trä. Fasad av liggande träpanel målad. Takbeklädnad: papp. Utvändigt plåtarbete: galvaniserad plåt. Hängrännor av galvaniserad plåt. Fönster: 3-glasfönster. Ventilation: mekanisk frånluft till värmepump. Murstock: murad skorsten plåtklädd. Vatten: kommunalt vatten. Avlopp: kommunalt avlopp. Uppvärmning: vattenburet golvvärmesystem till frånluftvärmepump nibe fighter 370.
TV-anslutning:
TV-antenn för tv 1, 2 och 4.
Internetanslutning:
Fiberkabel är indraget i bostaden
Uteplats:
Uteplats 1: Altan med trätrall. om ca 120 m², läge sydväst.
Uteplats 2: Altan med trätrall om ca 42 m², läge söder.
Bilplats:
Öppen bilplats om ca 40 m² med plats för 4 bilar.
Ekonomi:
Taxeringsvärdet är 3 013 000:- varav byggnadsvärde 2 082 000:- (fastställt 2015). Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd. Driftkostnaden är ca 31 004kr/år. OBS: Driftkostnad är schablonberäknad med uppvärmning även vintertid. Fiberkabel ingår med 132:-/mån.
Servitut:
Halmstad Påarp GA:3.
Planbest:
Detaljplan (1998-04-23)
Övrigt:
Husen omfattas av 10 årig småhusgaranti från Gar-Bo Försäkrings AB.
Då husen är nybyggda 2012 krävs inga större underhållskostnader framåt.
Fastigheten är också befriad från Kommunal fastighetsavgift 15 år framåt.

Invändigt är samtliga väggar klädda med liggande träpanel som ger en New Englandkänsla. Det är genomgående ljusa färger i bostaden. Köksinredningen är i vitt och med praktiska självstängande lådor. Kapitalvaror är av fabrikat Miele.
Bostaden har sex stora pardörrar ut mot altanen så man får en riktigt härlig känsla att leva i samspel med ute och innemiljö.
För tele, data och Tv finns det ett multimediasystem indraget i varje rum.
Utvändigt är det också liggande träpanel. Fördelen med liggande är att får du röta på understa brädan så är det lätta att byta ut den, än om det varit stående panel.
Renghammar Mäklarkonsult AB Christer Renghammar För mer information kontakta Christer Renghammar:
Köpmansgatan 25, 302 42 HALMSTAD christer@renghammar.se
Tel. 035 10 17 40 Se våra övriga objekt
Fax 035 210085 Tipsa en vän


HitCounter