Kommun:  Halmstad
Område:  Snöstorp
Adress:  Gamla Prästvägen 14b
Boendeform:  Friliggande villa
Boarea:  ca 110 kvm
Biarea:  ca 89 kvm
Tomtarea:  2 650 kvm
Pris:  2 980 000:- Utgångspris
Skriv ut Stora bilder
Dokument
Lånelöfte på 30 sek
Beskrivning:
Här på stor, lummig och insynsskyddad tomt som sträcker sig hela vägen ner till Fylleån står denna lilla gedigna tegelvilla och väntar på en ny ägare! Njut av den unika kombinationen av lugnt och "lantligt" läge med ett komplett serviceutbud bara runt knuten!
Villan har vårdats och förbättrats löpande under åren med större renoveringar och förbättringar såsom ny tegelfasad, takomläggning med tillhörande plåtarbeten, byte till 3-glasfönster, nybyggnation av uterum, ny fjärrvärmeanslutning samt ny dränering och serviceledning till gata.
Storlek:
Boarea ca 110 kvm. 4 rum, varav 2-3 sovrum. Biarea ca 89 kvm. Tomtarea 2 650 kvm (friköpt). Denna stora och härliga trädgårdstomt har i tidigare dagar varit en anlagd äppelodling och ett flertal av de olika äppelsorterna finns fortfarande kvar, så som Sävstaholm, Brunnsäpple, Ringstad, Ingrid-Marie och Filippa. Här finns dessutom hallonplantor, svarta- och rödavinbär, rabarber,:-usbärsbuskar, häckar och trädgårdsland.
Planlösning:
LÄGE:
Bostaden har ett fantastiskt ostört läge endast ca 3,8 km från Stora Torg (fågelvägen). Fastigheten gränsar direkt till Fylleån! Här bor du på landet men ändå nära till centrum. Här får du härliga promenader på Fyllebroleden. Varför inte ta med kaffekorg och sätta sig vid Tullgrens kvarn och se på när laxen hoppar i forsen. Löser du fiskekort så har du möjlighet att fiska lax och öring utanför husknuten!

BYGGNAD:
Byggnaden är ursprungligen byggd 1946 och tillbyggd 1973. Vid tillbyggnaden så fick huset ny tegelfasad och taket byttes ut mot ett vackert glaserat taktegel. Byggnaden är ett 1,5 plan med källare. Källaren är uppbyggd med betonghålsten och källaren fick dränering omlagd och Platonmatta på tre sidor 2009.
Entréplanet är uppbyggt med en regelstomme som är isolerad. Fasaden har tegel från 1973. Treglasfönster sattes in 1993, det finns några kvar sedan 1987. Yttertaket fick nytt glaserat taktegel 1973. I övrigt har huset fått löpande underhåll och personlig omsorg.

.

BOTTENPLAN.
I bottenplanet finns trevligt vitt kök med matplats. I förbindelse med köket finns ett rum som kan vara matsal eller sovrum. Hallen har en gästtoalett med vitt porslin. Vardagsrummet är väl tilltaget och är på hela 36 m2. Rummet är utrustat med murad öppen spis som är godkänd för eldning. Det finns även utgång till det inglasade uterummet från 1995, samt en innertrappa ned till gillestugan.

OVANPLAN.
Planlösningen här innehåller två sovrum varav ett är större, samt allrum och wc/dusch. Takkupan har utgång till tillbyggnadens yttertak för att kunna vädra sängkläder m.m.

KÄLLARPLAN.
I tillbyggnaden som skedde 1973 är det inrett en gillestuga som har förbindelse med trappa upp till vardagsrummet. Andra ytor i källaren är tvättavdelning, wc/dusch och snickarbod/hobbyrum. Källaren har två utgångar till utvändiga källartrappor.

TOMT:
Helt underbar trädgård med härliga gräsytor för barn med spring i benen. Tomten är delvis naturtomt och gränsar direkt med Fylleån. På tomten finns rikligt med fruktträd. Har en gång i tiden varit äppelodling. Då tomten är på hela 2 650 m2 så har det skett en förfrågan till Byggnadskontoret om det är möjligt att avstycka en tomt. Då fastigheten ligger mindre än 100 m från vatten och ingår i Natura 2000 så har svaret varit nej till avstyckning.

Kök. Golv: furugolv. Väggar: ljus tapet. Tak: vitt tak. Köksluckor: Vitmålade. Bänkhöjd: 90 cm. Matplats: separat matplats för 6 personer. Utrustning: spis (Electro Helios glashäll, 1994), fläkt (1988), kyl-fullhöjd (Electro Helios, 2015), frys-fullhöjd (Electro Helios, 205), diskmaskin (Cylinda, 2013).

Tvättutrymme i källare. Golv: klinkers. Väggar: kakel. Tak: vitt tak. Utrustning: tvättmaskin (Cylinda, 2010) och torktumlare (Cylinda, 2010).
Byggnadssätt:
Grund: leca-sten. Stomme av isolerad regelstomme. Bjälklag av trä. Fasad av mexitegel. Takbeklädnad: glaserat taktegel. Utvändigt plåtarbete: lackad plåt. Hängrännor av lackerad plåt. Fönster: 2-glas/3-glas. Ventilation: självdrag & köksfläkt. Murstock: murad. Larm: finns.Vatten: kommunalt vatten. Avlopp: kommunalt avlopp. Uppvärmning: fjärrvärme + (luft/luft-värmepump 2004).
TV-anslutning:
Egen parabol. Dekoder ingår ej.
Internetanslutning:
Bredband. Leverantör: Halmstads stadsnät.
Uteplats:
Inglasad altan, inglasad om ca 15 m², läge söder/väster.
Bilplats:
Bilplats 1: Öppen bilplats om ca 30 m² med plats för 2 bilar.
Bilplats 2: Garage i källarplan på uthus om ca 20 m² med plats för 1 bil.
Ekonomi:
Taxeringsvärdet är 1 627 000:- varav byggnadsvärde 797 000:- (fastställt 2015). Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd. Driftkostnaden är ca 30 985kr/år.
Servitut:
Rättigheter-förmån: Officialservitut Väg.
Planbest:
Natura 2000-område ()
Övrigt:
Bostaden är förbesiktigad av certifierad besiktningsman och försäkrad av säljaren för dolda fel i 10 år. Mäklaren har besiktningsprotokoll med sig vid visning. Önskar en spekulant att lägga bud på bostaden ska denne tagit del av kopia på besiktningsprotokollet innan han/hon lägger sitt bud. Budet skall då baseras på den kunskap spekulant fått av protokollet. Det går även bra att ringa besiktningsmannen för rådfrågan.

www.doldafel.se

EKONOMIFAKTA:
Av banken får du låna 85 % av köpeskillingen, det ger ett bottenlån på
1 678 750 kr. till en ränta 1,55 %. in månadskostnad blir inklusive driftkostnader och fastighetsskatt 4 706 kr/mån!! Med de nya amorteringskraven så ökar månadskostnaden med 2 797 kr/mån. Det är det man kallar eget sparande.
Renghammar Mäklarkonsult AB Katarina Renghammar För mer information kontakta Katarina Renghammar:
Köpmansgatan 25, 302 42 HALMSTAD katarina@renghammar.se
Tel. 035 10 17 40 Se våra övriga objekt
Fax 035 21 00 85 Tipsa en vän


HitCounter