Kommun:  Halmstad
Område:  Centrum/Rotorp
Adress:  Söndrumsvägen 38
Boendeform:  Friliggande villa
Boarea:  ca 189 kvm
Biarea:  ca 88 kvm
Tomtarea:  709 kvm
Pris:  3 925 000:-
Skriv ut Stora bilder
Dokument
Lånelöfte på 30 sek
Beskrivning:
Äntligen en centralt belägen 2-familjsvilla, där hela huset kommer att finnas tillgängligt för den nya ägaren och kan därmed disponeras efter behov!
Möjligheterna är många med detta utmärkta boende där möjlighet till hel eller delvis uthyrning finns, alt omdisponera till en stor 1-familjsvilla. Valet blir ditt!!

Villan har vårdats och förbättrats av generationer och erbjuds nu för första gången till en ägare utanför släkten!

Välkommen till visning & Söndrumsvägen 38!
Storlek:
Boarea ca 189 kvm. 7 rum. Biarea ca 88 kvm. Tomtarea 709 kvm (friköpt). Tomten: trädgårdstomt med fruktträd, häckar och staket.
Planlösning:
Läge/område:

Här på Söndrumsvägen och i ett av Halmstads äldre bostadsområden erbjuds den härliga kombinationen av lugnet med egen trädgård och omedelbar närhet till stadslivet. På några minuter är du inne i city med dess stora nöjes- och affärsutbud.

Ett flertal busslinjer frekventerar området flera gånger i timmen och det kompletta köpcentret Flygstaden nås på endast 10 min bilavstånd.

Lockar istället hav och natur så nås Västrastranden och Prinsberitls stig på kort promenadavstånd!

VILLAN.

BOTTENPLAN: 4 ROK ca 87+ 13 m2 = 100 m2

Ljus och möblerbar hall med plats för praktisk kläd- och skoförvaring.
Efter hallen öppnar planlösningen upp sig i form av vardagsrum och matrum/tv-rum i vinkel. Centralt placerat mellan rummen står den murade öppna spisen som både sprider värme och trivsel. På golvet ligger det ett vackert ekparkettgolv och väggar samt tak är vitmålade.

2011 utökades våningsplanet med en tillbyggnad av ytterligare ett sovrum, som fungerar utmärkt som föräldrasovrum med egen utgång till en öppen solaltan. Interiören är genomgående ljus och modern.

Genomgång till köket kan ske både via hallen alt. vardagsrummet och här gjordes en genomgående renovering 2006 där accentfärgerna går i svart och vitt. Slät vit skåpinredning och vitvaror i rostfri design som står i snygg kontrast till de svartlaserade bänkskivorna och det svarta kaklet.

Intilliggande till köket finner vi lägenhetens andra sovrum som känns rymligt och lättmöblerat som barnrum alt. hemma-kontoret. Här finns gott om plats för klädförvaring bakom praktiskt garderobssystem.

Det helkaklade wc/dusch-utrymmet renoverades också 2006 och även här återkommer det klassiska svart/vita-utförandet. Vit kulör på väggar, tak och inredning samt svart klinkersgolv med golvvärme för extra skön komfort.

OVANPLAN - 3 ROK. ca 87 m2

Även här nås vi av en rymlig och välkomnande hall med sep. klädkammare för utmärkt förvaring.

Via hallen når vi det ljusa och trevliga vardagsrum med fönster i två väderstreck samt utgång till den stora och möblerbara balkongen i soligt och fritt västerläge.
I vardagsrummet ligger det ett vackert ekparkettgolv och i de övriga rummen de tidstypiska och charmiga plankgolven.

I direkt anslutning till vardagsrummet finner vi ett rymligt sovrum som även går att disponera om till matrum alt. tv-rum.

Via detta rum går vi vidare till det lilla hemtrevliga köket, som även nås via hallen. Här är utrustningen enkel men fungerande. Äldre skåpinredning som har vitmålats, vitt kakel samt rostfri diskbänk.
Här finns även plats för ett litet köksmöblemang.

Ljust inrett sovrum med svalt läge i nord/ost med charmigt plankgolv.

Sep. klädkammare med div. inredning.

Helkaklat wc/dusch-utrymme i grå/vit kulör som helrenoverades 2007.

KÄLLARPLAN:

Rymligt källarplan med gemensamt tvättutrymme samt div. förrådsutrymmen, pannrum och matkällare. Äldre garage med portar.

Kök på bottenvåning. Utrustning: spishäll (Electro Helios, 2006), inbyggnadsugn (Electro Helios, 2006), fläkt (Electro Helios, 2006), kakel, kombinerad kyl/frys (LG, 2006), diskmaskin (Electro Helios, 2006), microugn (Electro Helios, 2006).

Helkaklat WC/dusch på bottenvåning, renov 2006. Utrustning: toalett, dusch med praktiska vikväggar och tvättställskomod.

Kök på ovanvåning. Utrustning: spis, fläkt och kombinerad kyl/frys.

Helkaklat WC/dusch-utrymme, renov 2007 på ovanvåning. Utrustning: toalett, dusch och tvättställ.
Byggnadssätt:
Grund: betonghålsten. Stomme av isolerad regelstomme. Bjälklag av trä. Fasad av tegel 1979. Takbeklädnad: betongpannor 1986. Utvändigt plåtarbete: plasterad plåt 1986. Hängrännor av plasterad plåt 1986. Fönster: 3-glasfönster 1979. Ventilation: självdrag. Murstock: murad. Vatten: kommunalt vatten. Avlopp: kommunalt avlopp. Uppvärmning: vattenburet system med fjärrvärme och murad öppen spis. Värme-leverantör: Hem.
TV-anslutning:
TV-antenn.
Internetanslutning:
ADSL.
Uteplats:
Uteplats 1: Altan om ca 10 m², läge väster.
Uteplats 2: Balkong om ca 13 m², läge väster.
Bilplats:
Garage i källarplan.
Ekonomi:
Taxeringsvärdet är 2 618 000:- varav byggnadsvärde 1 801 000:- (fastställt 2015). Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd. Driftkostnaden är ca 45 825kr/år.
Planbest:
Stadsplan (1946-02-22) , Tomtindelning (1946-10-28)
Övrigt:
Bostaden är förbesiktigad av certifierad besiktningsman och försäkrad av säljaren för dolda fel i 10 år. Mäklaren har besiktningsprotokoll med sig vid visning. Önskar en spekulant att lägga bud på bostaden ska denne tagit del av kopia på besiktningsprotokollet innan han/hon lägger sitt bud. Budet skall då baseras på den kunskap spekulant fått av protokollet. Det går även bra att ringa besiktningsmannen för rådfrågan.

Säljaren friskriver sig från allt ansvar för fel eller brist i fastigheten, i den mån dessa fel inte täcks av ovan nämnda säljaransvarsförsäkring. Köparen är med andra ord medveten om att han inte kan göra några påföljder gällande mot säljaren avseende sådana fel eller brister som inte täcks av försäkringen. Säljarens ansvar för sådana fel, vilka täcks av försäkringen, är vidare begränsat till utfallande försäkringsbelopp.
Observera att försäkringen endast omfattar bostadsbyggnaden med vissa undantag som bl.a. rökgångar, el- och vvs-installationer.
Renghammar Mäklarkonsult AB Katarina Renghammar För mer information kontakta Katarina Renghammar:
Köpmansgatan 25, 302 42 HALMSTAD katarina@renghammar.se
Tel. 035 10 17 40 Se våra övriga objekt
Fax 035 21 00 85 Tipsa en vän


HitCounter