Kommun:  Halmstad
Område:  Skipås
Adress:  Klockljungsvägen 2
Boendeform:  Friliggande villa
Boarea:  143 kvm
Biarea:  25 kvm
Tomtarea:  807 kvm
Pris:  2 450 000:- Utgångspris
Skriv ut Stora bilder
Dokument
Lånelöfte på 30 sek
Beskrivning:
Bo i villa för 4 550 kr/mån!! Välplanerad 1-plansvilla med stort vardagsrum med murad öppen spis och vackert burspråk. Välutrustat kök för den matlagningsintresserade med både gas/el- och vedspis. Stort helkaklat badrum med bubbelbadkar och duschplats. Lättskött sluttningstomt med havsglimt! Del i gem.anläggning med uppvärmd pool, tennisbanor och klubbhus.
Bergvärmepump med extra vvb borgar för driftsäker uppvärmning och låga driftskostnader.
Storlek:
Boarea 143 kvm. 4 rum, varav 3 sovrum. Biarea 25 kvm. Tomtarea 807 kvm (friköpt).
Planlösning:
LÄGE:
Stora Skipås är ett attraktivt bostadsområde som ligger inbäddat i natursköna omgivningar alldeles intill den vackra Halländska kusten. Fantastiska strövområden och salta bad finns att njuta av i omedelbar närhet. Boende i området har tillgång till gemensamhetsanläggning med tennisbanor, swimmingpool samt klubbhus med bl.a. bastu och motionsrum. Strax intill Skipås i charmiga Steninge finns populära restauranger, minigolf, kiosk, vandrarhem och annat som tillhör fritidslivet på sommaren. Inom ca 10 km finner du livsmedelsbutik, bensinstation, pizzeria, vårdcentral, skolor m.m.

BYGGNAD:
Bottenbjälklaget är i trä med isolering 215 mm min.ull. Ytterväggar är regelverk med 215 mm min.ull. Obs. alla ytter och innerväggar har råspontpanel + 9 mm gipsskiva så här är det lätta att montera tavlor skåp m.m., och du undviker sprickbildning. I ytterväggar sitter det 3-glas fönster typ Kappa Energi. Ett glas som har förmåga att släppa in värme men inte ut. Energibesparande! Vindsbjälklaget är isolerat med 500 mm lösull eller 435 mm min.ull och har ett lambdavärde på 0,045.

PLANLÖSNING:
Du kommer in i hallen via entrén på villans västra långsidan.

Hallen har ett lättskött parkettgolv och avhängningsmöjligheter för ytterkläder. I taket i hallen finns lucka till vind som är delvis golvad.

Går du till vänster så kommer du in i det stora spatiösa vardagsrummet på hela 47 m2. Rummet har stor murad öppen spis och mot havssidan finns det ett stort burspråk för ägare med gröna fingrar. Golvet är belagt med ekparkett.

Öster om vardagsrummet har du köket med ny vit skåpinredning från 2008. Sidan om murstocken har du en praktisk vedspis för både värme och matlagning.

Vägg i vägg med köket finner du tvättstugan med praktisk utgång till trädgård. Här står även bergvärmepannan typ IVT. En finess är den extra varmvattenberedaren vilket gör att värmepumpen kan mellanlagra varmt vatten så värmepumpen behöver inte starta så ofta. Mindre slitage!

Badrummet är på hela 9 m2 med stort hörnbadkar som är utrustat med bubbelfunktion. Både väggar och golv är helkaklade och golvet har fått extra elvärme. Det finns även extra duschplats.

I den södra delen av bostaden finns tre sovrum, klädkammare och wc. Rummen har genomgående lättskötta ekparkett golv och det finns gott om garderober. SOvrummet vid entrén används som mottagning Kinesisk akupunktur.

Kök. Utrustning: spishäll med el & gas (2008), inbyggnadsugn (Bosch), fläkt Futurum (2008), kyl-fullhöjd (Huskvarna), frys-fullhöjd (Huskvarna), diskmaskin (Huskvarna, 2008), microugn (Elvita).

Tvättutrymme. Utrustning: tvättmaskin (Elvita), torktumlare (Huskvarna) och tvättho.

Helkaklat Badrum/dusch. Utrustning: toalett, bubbelbadkar, dusch, värmeslingor, tvättställ och handdukstork.
Byggnadssätt:
Grund: krypgrund. Stomme av regelstomme isol. 215 min.ull. Bjälklag av trä 500 mm lösull. bottenbjälklag 215 mm min.ull. Fasad av stående träpanel 22 mm mål.-13. Takbeklädnad: betongpannor. Utvändigt plåtarbete: plåt. Hängrännor av plåt. Fönster: 3-glasfönster kappa energi. Ventilation: mekanisk frånluft. Murstock: murad skorsten. Vatten: kommunalt vatten. Avlopp: kommunalt avlopp. Uppvärmning: bergvärmepump till vattenburet system 2011 + extra varmvattenberedare!. Värme-leverantör: E-on.
TV-anslutning:
TV-antenn.
Internetanslutning:
Hastighet: 100 Mbit/s. Fiber Fast kostnad: 125 kr/mån.
Uteplats:
Uteplats 1: Altan med stenplattor med eldriven fasadmarkis, läge sydväst.
Uteplats 2: Altan med stenplattor, läge nordost.
Bilplats:
Bilplats 1: Vidbyggt isolerat garage om ca 20 m² med plats för 1 bil.
Bilplats 2: Öppen bilplats om ca 40 m² med plats för 3 bilar.
Ekonomi:
Taxeringsvärdet är 1 955 000:- varav byggnadsvärde 1 354 000:- (fastställt 2015). Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd. Driftkostnaden är ca 24 353kr/år. OBS: I uppvärmningskostnad ingår även hushållsströmmen. Huset har förbrukat
9 752 kwh/år 2015. Huset har låga driftkostnader i och med att det har bergvärmepump.
Till Skipås samfällighetsförening betalas 3 000:-/år för tillgång till Klubbhus, bastu, pooler, tennisbanor. Är edovisat som samfällighetskostnad.
Servitut:
Halmstad Skipås GA:1, Halmstad Skipås GA:2.
Planbest:
Byggnadsplan (1970-10-30) , Ändring av detaljplan (2010-03-31)
Övrigt:
Bostaden är förbesiktigad av certifierad besiktningsman och försäkrad av säljaren för dolda fel i 10 år. Mäklaren har besiktningsprotokoll med sig vid visning. Önskar en spekulant att lägga bud på bostaden ska denne tagit del av kopia på besiktningsprotokollet innan han/hon lägger sitt bud. Budet skall då baseras på den kunskap spekulant fått av protokollet. Det går även bra att ringa besiktningsmannen för rådfrågan.

Fastigheten ingår i Skipås samfällighetsförening och har tillgång till klubbhus, pooler, tennisbanor. m.m. Avgiften är 3 000 kr/år och är inräknad i drifkostnaderna.

För mer infomation: www.skipas.se

EKONOMIFAKTA:
Av banken får du låna 85% av köpeskillingen. Det ger ett bottenlån på 2 120 750 kr och du får en ränta på 1,55 %. Lägger man till driftkostnader och fastighetsskatt så blir din månadskostnad 4 550 kr inkl. drift och skatt!! Fastigheten har låga driftkostnader i och med att det finns en bergvärmepump installerad. Med de nya amorteringsregler som Finansdepartement satt upp så ökar kostnaden med 3 535 kr/mån. Det är det som kallas eget sparande.
Renghammar Mäklarkonsult AB Katarina Renghammar För mer information kontakta Katarina Renghammar:
Köpmansgatan 25, 302 42 HALMSTAD katarina@renghammar.se
Tel. 035 10 17 40 Se våra övriga objekt
Fax 035 21 00 85 Tipsa en vän


HitCounter