Kommun:  Halmstad
Område:  Snöstorp
Adress:  Fru Billes Väg 2
Boendeform:  Villa
Boarea:  126 kvm
Biarea:  100 kvm
Tomtarea:  900 kvm
Pris:  3 200 000:- Utgångspris
Skriv ut Stora bilder
Dokument
Lånelöfte på 30 sek
Beskrivning:
Snöstorp är ett ständigt populärt och uppskattat villaområde. Här erbjuds dessutom ett hörntomtsläge alldeles intill lummigt grönområde och generösa lekytor. Återvändsgata med begränsad trafik är ytterligare fördel med läget.

År 1971 byggde nuvarande ägare denna villa där de stortrivts sedan dess. Med stor noggrannhet och omtanke har man ständigt uppdaterat och förbättrat boendet, både in- och utvändigt! Detta har bl.a. resulterat i ett modernt och funktionellt kök, två helkaklade våtutrymmen, nytt tak, modernt värmesystem, centraldammsugare och stort inglasat uterum.
Storlek:
Boarea 126 kvm. 5 rum, varav 3-4 sovrum. Biarea 100 kvm. Tomtarea 900 kvm (friköpt). Tomten: fruktträd, häckar och trädgårdsland.
Planlösning:
Läge/område:

Snöstorp är ett attraktivt och barnvänligt område som har ett bekvämt avstånd från stan samtidigt som man når skog, mark och strand inom bara några minuters bilväg. Från Snöstorp är det ca 3 km fågelvägen till Stora Torg, och ca 2,7 km till sommar-idyllen Östra Stranden med långgrunda sandstränder. Eurostop är tillsammans med Stenalyckan ett komplett köpcentrum som du når endast ca 1,5 km från bostaden. I Snöstorp finns "Sveriges vackraste kyrka" som också är väl värd ett besök. Området trafikeras av lokaltrafiken 2 ggr/timma under både dag-och kvällstid. Flertalet dagis finns i närheten och här finns grundskola årskurs 0-5 i Snöstorpsskolan.

Vi möts av en stor och välkomnande hall med gott om avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor. Golvet består av en lättstädad och klassiskt snygg marmorplatta, väggarna är klädda med väv och taket är vitmålat.

I direkt anslutning till entrén finner vi en liten praktisk gästtoalett med dusch. Hela utrymmet är renoverat i en modern och sober stil i ljusa kulörer och med infälld spotlightsbelysning i taket.

Förlängningen av entrén övergår i en stor och bred hall där husets mer privata del ligger i form av tre st rymliga sovrum och stilrent badrum.

Samtliga sovrum är ljust inredda med lättstädade materialval och utmärkt klädförvaring i de inbyggda garderoberna. Det lite större föräldrasovrummet har även utgång till den stora inglasade altanen.

Det helkaklade badrummet har renoverats i stilren och modern design med badkar, vit skåpinredning, vägghängt porslin samt infälld spotlightsbelysning i taket. Värmeslingorna i golvet ger både extra värme och komfort.

Vi återvänder till hallen och går vidare mot de trevliga umgängesytorna i form av vardagsrum och det nedsänkta allrummet som tillsammans samverkar på ett effektivt och trivsamt sätt. Vardagsrummet har ett flertal stora fönsterpartier ut mot trädgårdssidan som förser rummet med mycket dagsljus under hela dagen. Golvet är klätt med en vacker ekparkett, på väggarna sitter det en ljus och diskret tapet samt taket är vitmålat.
Det nedsänkta allrummet som ligger i direkt anslutning till vardagsrummet har ett flertal användningsområden efter behov. TV-rum, ungdomsrum alt. master bedroom? Rummet är inrett med ekparkettgolv, ljus tapet samt vitmålat tak.

Via vardagsrummet återvänder vi till hallen igen och vi går nu vidare till villans mest centrala mötespunkt, det stora och härliga köket! Här inbjuds det till både matlagning, vardagsumgänge och stora middagar.
Skåpinredningen från Oskarströms specialsnickeri består av vita profilerade luckor, stänkskydd av vackert marmor-kakel och kapitalvaror i snygg rostfri design. Tåliga laminatbänkskivor och vackert vitrinskåp med belysning förstärker det hemtrevliga intrycket ytterligare.

I direkt anslutning till köket når vi det praktiska grovköket där tvättmaskin och torktumlare står placerat. Härifrån har man även utgång till garaget, så att man en regnig dag kan ta sig torrskodd direkt in i huset!


WC/dusch. Utrustning: toalett, dusch, värmeslingor och tvättställ. Renov 2005-2006.

Badrum. Utrustning: toalett, badkar, värmeslingor och tvättställ. Renov 2006-2007.

Kök. Utrustning: spis (2008), fläkt (2015), kakel, kyl-fullhöjd (Cylinda, 2008), frys-fullhöjd (Cylinda, 2008), diskmaskin (2007).
Byggnadssätt:
Grund: krypgrund. Stomme av isolerad regelstomme. Bjälklag av trä. Fasad av stående träpanel. Takbeklädnad: betongpannor svarta. Utvändigt plåtarbete: plasterad plåt. Hängrännor av plasterad plåt. Fönster: 2-glas/3-glas. Ventilation: självdrag & köksfläkt. Vatten: kommunalt vatten. Avlopp: kommunalt avlopp. Radon: bostaden är radonmätt 2010-04-20 och har uppvisat mycket låga och godkända värden. Uppvärmning: direktverkande el + luft/luft-värmepump.
TV-anslutning:
TV-antenn.
Internetanslutning:
Villan kan anslutas med fiber till Halmstad Stadsnät. Anslutningsavgift: 4800 kr.
Uteplats:
Inglasad altan om ca 60 m²
Bilplats:
Bilplats 1: Garage om ca 24 m² med plats för 1 bil.
Bilplats 2: Öppen bilplats.
Ekonomi:
Taxeringsvärdet är 1 848 000:- varav byggnadsvärde 1 216 000:- (fastställt 2015). Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd. Driftkostnaden är ca 24 189kr/år.
Planbest:
Stadsplan (1969-11-10)
Renghammar Mäklarkonsult AB Katarina Renghammar För mer information kontakta Katarina Renghammar:
Köpmansgatan 25, 302 42 HALMSTAD katarina@renghammar.se
Tel. 035 10 17 40 Se våra övriga objekt
Fax 035 21 00 85 Tipsa en vän


HitCounter