Kommun:  Halmstad
Område:  Snöstorp
Adress:  Backavägen 34
Boendeform:  Friliggande villa
Boarea:  ca 193 kvm
Biarea:  ca 125 kvm
Tomtarea:  1 227 kvm
Pris:  2 260 000:- Utgångspris
Skriv ut Stora bilder
Dokument Länkar
Lånelöfte på 30 sek
Beskrivning:
Här har en och samma familj byggt, bott och trivts sedan 1958. Villan har byggt till och om efter behov genom åren. Men nu är det kanske dags för en ny och engagerad ägare att uppdatera och modernisera efter sina önskemål.

Villan bjuder både generösa bo- och biutrymmen som kan tilltala både den stora familjen och den som driver verksamhet hemifrån. Planlösningen går att förändra och anpassa till dagens stil och behov.

Den insynsskyddade tomten ger utrymme för mycket lek och spring och har ett soligt och fritt läge i syd/väst.
Storlek:
Boarea ca 193 kvm. 8 rum. Biarea ca 125 kvm. Tomtarea 1 227 kvm (friköpt). Stor härlig insynsskyddad tomt. I sydväst gränsar tomten mot grönområde.
Planlösning:
LÄGE:
Snöstorp är ett attraktivt och barnvänligt område som har ett bekvämt avstånd från centrum samtidigt som man når skogs- och strövområden inom bara några minuters bilväg. Närmaste sandstrand är Östra Stranden några km bort. På närliggande området Vallås finns service i form av bl.a. affär och vårdcentral, bibliotek. Eurostop är ett komplett köpcentrum som du når ca 1,5km från bostaden. I Snöstorp finns "Sveriges vackraste kyrka" som är väl värd ett besök. Området trafikeras av lokaltrafiken. Flertalet förskolor finns i närheten. Grundskola årskurs 0-5 i Snöstorpsskolan. Halmstads Arena finns också inom gång/cykelavstånd. I arenan finns simhall, ishall och spelplaner för ett flertal inomhussporter.

TOMT:
Tomten är en stor och härlig trädgårdstomt på hela 1 227 m2. En vacker bokhäck, som även ger visst insynsskydd vintertid, omgärdar tomten. Sydvästra delen av tomten gränsar mot ett grönområde. I soligt söderläge finns det en stor överbyggd altan på ca 21 m2. Här har du möjlighet att bygga ett inglasat uterum som kan förlänga säsongerna.

BYGGNAD:
Källaren är grundlagd på betongplatta och källarytterväggarna är uppmurade med 20 cm tjocka betongblock. Utvändigt har väggarna strukits med asfalt. Källarbjälklaget är i betong vilket är bra för brandsäkerhet och ljuddämpning.

Ytterväggarna i bostadsdelen är regelväggar 2"x4" som är isolerade med 10 cm mineralull och på insidan är det 3/4" liggande råspont samt gipsskiva. På utsidan är det klätt med ½ stens fasadtegel.
Innerväggar är uppbyggda med 2"x3" reglar samt liggande råspont på båda sidor och utanpå dessa finns gipsskiva. Fördelen med råsponten gör att det är väldigt lätt att fästa upp eller montrera väggfasta möbler och tavlor. Fönster är 2-glas och några har vackra blyglasfönster.

Ovanplanet är uppbyggt med s.k. Svensk Takstol vilket ger bra golvyta. Taket har råspont, papp, tegelläkt och enkupigt taktegel.

Uppvärmning sker med fjärrvärme vilken är installerad 2003.

Ventilation genom självdrag.

PLANLÖSNING:
Bottenplan:
Du kommer in i bottenplanet i den stora ljusa hallen där det gott om plats att ta emot gäster och hänga av ytterkläder. På vänster hand i hallen finns WC/Dusch som byggdes om för ca tre år sedan. Rakt fram i rikting mot trädgården ligger köket som är av äldre datum och av typ parallellkök. Här kan du med fördel riva ner väggen mot matplatsen för att öppna upp planlösningen och t.ex. få plats med en köksö. Väggen mellan matplats och intilliggande matrum är inte heller bärande så även där är det möjligt att öppna upp planlösningen än mer. Det kan finnas möjlighet till en eldstad i matplats/matrum då skorstenen enligt ritning har fyra kanaler.

Allrummet som ligger mitt emot matrummet har en murad öppen spis. Golvet har vacker fiskbensmönstrad ekparkett.

En tillbyggnad gjordes 1971 som inrymmer ett sovrum och ett vardagsrum. Sovrummet ligger i gaveln mot gatan och är ca 13,3 m2. I förlängningen mot trädgården ligger vardagsrummet om hela ca 40,5 m2. Rummet är väldig ljust och trivsamt med stora ljusinsläpp.

PLANLÖSNING:
Ovanplan.
Här finner vi fyra sovrum varav ett har balkong mot öster. Badrummet är av äldre datum. Utrymmet kan göras större om man tar bort garderoberna i det angränsande sovrummet mot sydöst, alternativt att slå ihop med hela sovrummet som gränsar mot sydväst.

OBS! På planritningen är det inritat en klädkammare sidan om trappan. Denna klädkammare finns inte, ritningen är fel.

PLANLÖSNING:
Källarplan.
När du kommer ner i källaren så finner du en matkällare rakt fram. I nordöstra hörnet ligger tvättstugan. Sidan om tvättavdelningen ligger det gamla pannrummet där fjärrvärmen är installerad sedan 2003.

I källarplanets äldsta del finns både ett stort allrum och ett hobbyrum som har använts som ungdomsrum. Under den tillbyggda delen finns ytterligare ett stort hobbyrum/allrum på hela ca 37,5 m2. I den tillbyggda delen uppstod en vattenskada för ett par år sedan vilket är åtgärdat på fackmannamässigt sätt av försäkringsbolaget. I tillbyggnadsdelen finns också ett mindre verkstadsrum.
Byggnadssätt:
Grund: betongplatta. Stomme av regelstomme isolerad 100 mm. Bjälklag av betong. Fasad av tegel ½ sten. Takbeklädnad: taktegel enkupiga. Utvändigt plåtarbete: målad plåt. Hängrännor av målad plåt. Fönster: 2-glas. Ventilation: självdrag. Murstock: murad skorsten. Vatten: kommunalt vatten. Avlopp: kommunalt avlopp. Radon: radon är ej uppmätt. Uppvärmning: fjärrvärme. Värme-leverantör: HEM.
TV-anslutning:
TV-antenn för TV 1, 2 och 4.
Internetanslutning:
ADSL kan ordnas exempelvis med Telia eller annan operatör.
Uteplats:
Altan överbyggd med plasttak -06 om ca 21 m², läge sydost.
Bilplats:
Bilplats 1: Friliggande dubbelgarage om ca 45 m² med plats för 2 bilar.
Bilplats 2: Öppen bilplats framför garage med plats för ca 2 - 4 bilar.
Obs: Garaget har extra bra takhöjd.
Ekonomi:
Taxeringsvärdet är 2 124 000:- varav byggnadsvärde 1 381 000:- (fastställt 2012). Typkod 220, Småhusenhet, helårsbostad. Driftkostnaden är ca 42 942kr/år. OBS: Renhållningsavgiften har tidigare varit 3 620:-/år. Dödsboet har ändrat hämtning till varannan vecka och inga dragmeter. Kostnader för hushållsström och uppvärmning bör kunna sänkas rejält.
Servitut:
Rättigheter-last: Avtalsservitut Elledning. Övriga gravationer: Avtalsservitut Elledning.
Planbest:
Detaljplan (1994-06-22)
Övrigt:
Fastigheten säljs av ett dödsbo och dödsbodelägarna har för avsikt att i blivande köpekontrakt införa en friskrivningsklausul. Innebärande att säljaren inte svarar för dolda fel under tio år. För mer info fråga ansvarig fastighetsmäklare.

Ekonomifakta:
Av priset 1 875 000 kr kan du få låna av bank 85 % vilket blir lån på 1 594 000 kr. Med en kontantinsats på ca 342 000 kr (som även inkluderar lagfarts- och inteckningskostnader om 61 140 kr) blir din månadskostnad inklusive driftkostnader blir då 6 639 kr/mån.
Du kan alltså bo på 193 m2 inklusive dubbelgarage för 6 639 kr/mån!!

Amorteringsförslag: 10 % under 10 år, dvs ner till 75 % av köpeskillingen inom tio år. Din amorteringskostnad blir då 2 188 kr/mån.
Renghammar Mäklarkonsult AB Christer Renghammar För mer information kontakta Christer Renghammar:
Köpmansgatan 25, 302 42 HALMSTAD christer@renghammar.se
Tel. 035 10 17 40 Se våra övriga objekt
Fax 035 210085 Tipsa en vän


HitCounter