Kommun:  Halmstad
Område:  Snöstorp
Adress:  Björkvägen 3
Boendeform:  Friliggande villa
Boarea:  ca 124 kvm
Biarea:  ca 124 kvm
Tomtarea:  739 kvm
Pris:  3 200 000:- Utgångspris
Skriv ut Stora bilder
Dokument
Lånelöfte på 30 sek
Beskrivning:
Välkommen till "lugna gatan"!!

Snöstorp är ett ständigt populärt och uppskattat villaområde. Närområde kring Björkvägen är lite extra lugnt med begränsad trafik. Omgivningarna är lite extra natursköna med bl.a. lummiga grönområde, vackra promenadstråk längs Fylleån och generösa lekytor. Därmed så trivs alla boende här lite extra bra!

Denna trevliga tegelvilla är optimal för en barnfamilj med flexibel planlösning i entréplan och i källaren finns generösa biytor för lek, hobby och kompishäng. Valmat tak och tegelfasad borgar för ett lågt underhållsbehov. Uppväxt trädgårdstomt med begränsad insyn och soligt läge är en given tillgång. Friliggande garage, vattenburen värme med modern värmeanläggning och inglasat uterum är ytterligare bonus!
Storlek:
Boarea ca 124 kvm. 5 rum (kan göras om till 6 rum), varav 4-5 sovrum. Biarea ca 124 kvm. Tomtarea 739 kvm (friköpt). Tomten: trädgårdstomt med gräsmatta, häckar, trädgårdsland och växthus (2003)
Planlösning:
OMRÅDE/LÄGE

Snöstorp är ett attraktivt och barnvänligt område som har ett bekvämt avstånd från stan samtidigt som man når skog, mark och strand inom bara några minuters bilväg. Längs Fylleåns kant finns vackra promenadvägar och fiskemöjligheter Från Snöstorp är det ca 3 km fågelvägen till Stora Torg, och ca 2,7 km till sommar-idyllen Östra Stranden med långgrunda sandstränder. Eurostop är tillsammans med Stenalyckan ett komplett köpcentrum som du når endast ca 1,5 km från bostaden. I Snöstorp finns "Sveriges vackraste kyrka" som också är väl värd ett besök. Området trafikeras av lokaltrafiken 2 ggr/timma under både dag-och kvällstid. Flertalet förskolor finns i närheten och här finns grundskola årskurs 0-5 i omtyckta Snöstorpsskolan.

RUMSBESKRIVNING/PLANLÖSNING ENTRÉPLAN

Entrén ligger mitt på husets långsida, vi kliver in och hänger av oss i den rymliga hallen. På golvet ligger ett praktiskt och lättstädat klinkergolv (2004), väggarna är vitmålade likt paneltaket (2011). På vänster hand ligger gästtoaletten.

Vi fortsätter förbi trappan som leder ner till källaren. Den ljusa matplatsen är separerad från arbetsköket intill. Köket renoverades 2004 med inredning och maskiner från Ikea. Innanför köket har en del av vardagsrummet gränsats av till förmån för ett sovrum. Det går lätt att återställa och väggen är konstruerad så att ingen åverkan på golv eller tak görs.

Ekparketten i vardagsrum och det avgränsade sovrummet slipades och oljades 2005. Ljusa väggar och vitmålad furupanel i taket i båda rummen.

I husets motsatta gavel ligger de övriga sovrummen samt Wc/dusch. Det största sovrummet renoverades 2015 med ljusa väggar och ljust laminatgolv. Rummet kan enkelt delas av till två mindre sovrum. Det stora föräldrasovrummet mot gatan kombineras med en stor walk-in-closet och ingång till wc/dusch.

Det finns garderober i samtliga rum och dessutom tre extra garderober i hallen utanför sovrummen.

Wc/dusch-utrymmet totalrenoverades 2014 i vit, svart och grå färgskala. Här är det utrustat med nytt porslin, ny badrumsinredning duschkabin, infällda spotlights, handdukstork samt golvvärme.

RUMSBESKRIVNING/PLANLÖSNING KÄLLARPLAN

Källarplanet bjuder på fantastiska och generösa biytor, alla rum är ljusa och fräscha i sin interiör.

Den centrala punkten och givna platsen för kompis- och familjehäng är det stora allrummet. Den murade spisen höjer trivselfaktorn ytterligare. Rummet renoverades 2014 med ljusa fondtapeter, ljust laminatgolv, nya dörrar, vitmålat paneltak och trappa från ovanvåningen.

Genomgångsrum mellan allrum och tvätt avdelningen renoverades 2015 till en relaxavdelning. Nytt bastuaggregat med touchdisplay installerades i bastun som ligger intill ett helkaklat badrum som renoverades 1996. Badkar installerades 2000.

Tvättavdelningen är lyxigt generös i sin storlek. Gott om skåpinredning och plats för klädvård. Tvättmaskin (Whirlpool 2008) och torktumlare (Siemens 2010)

Stort hobbyrum med otal användningsområden, några förslag kan vara musik, lekrum, gym, kontor etc.

Resterande ytor fungerar som förrådsutrymmen.

Tvättutrymme. Utrustning: tvättmaskin (Wirlpool, 2008) och torktumlare (Siemens, 2010).

KÖK
Skåpsinredning i björk från Ikea 2004.
Utrustning:
Spis (Ikea 2004), fläkt (Ikea 2004), 2 st kyl & frys i fullhöjd (Hotpoint 2010), diskmaskin (Bosch 2012), inbyggd micro (Ikea 2004)
Byggnadssätt:
Grund: leca-block 25 cm. Stomme av regelstomme isolerad. Bjälklag av trä. Fasad av mexisten, rundhuggen. Takbeklädnad: betongpannor svarta. Utvändigt plåtarbete: plasterad plåt. Hängrännor av plasterad plåt. Fönster: 2-glas/3-glas. Ventilation: självdrag+köksfläkt. Murstock: murad skorsten. Vatten: kommunalt vatten. Avlopp: kommunalt avlopp. Uppvärmning: vattenburet system kopplat till luft/vattenpump ctc 2011, elpanna 2006.
TV-anslutning:
Egen parabol. Dekoder ingår ej.
Internetanslutning:
Under våren 2016 kommer fastigheten att anslutas till fiber via Halmstad Stadsnät. Anslutningsavgift 4800 kr, månadskostnad 125 kr/månad + valfritt utbud av tjänster. Abonnemanget tas över av en ny ägare.
Uteplats:
Inglasat uterum på baksidan med trädäck (ca 20 kvm) + öppen altan ca 18 kvm
Stenlagd uteplats vid entrén
Bilplats:
Bilplats 1: Isolerat garage (ca 40 kvm) med tegelfasad, kraftuttag, uttag för motorvärmare, nytt papptak -99
Bilplats 2: Öppen bilplats
Ekonomi:
Taxeringsvärdet är 1 670 000:- varav byggnadsvärde 1 067 000:- (fastställt 2015). Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd. Driftkostnaden är ca 39 100kr/år. Uppvärmningskostnad baseras på total elförbrukning (uppvärmning, varmvatten, hushållsström)
Servitut:
Rättigheter-last: Avtalsservitut Vattenledning. Övriga gravationer: Avtalsservitut Vattenledning.
Planbest:
Byggnadsplan (1956-07-13)
Övrigt:
Bostaden är förbesiktigad av certifierad besiktningsman och försäkrad av säljaren för dolda fel i 10 år. Mäklaren har besiktningsprotokoll med sig vid visning. Önskar en spekulant att lägga bud på bostaden ska denne tagit del av kopia på besiktningsprotokollet innan han/hon lägger sitt bud. Budet skall då baseras på den kunskap spekulant fått av protokollet. Det går även bra att ringa besiktningsmannen för rådfrågan.
Renghammar Mäklarkonsult AB Charlotte Renghammar För mer information kontakta Charlotte Renghammar:
Köpmansgatan 25, 302 42 HALMSTAD charlotte@renghammar.se
Tel. 035 10 17 40 Se våra övriga objekt
Fax 035 21 00 85 Tipsa en vän


HitCounter