Kommun:  Halmstad
Område:  Frösakull
Adress:  Marias Gränd 8
Boendeform:  Friliggande villa
Boarea:  ca 131 kvm
Biarea:  ca 36 kvm
Tomtarea:  800 kvm
Pris:  3 500 000:- Utgångspris
Skriv ut Stora bilder
Dokument
Lånelöfte på 30 sek
Beskrivning:
Välkommen till ett bekvämt och lättskött boende i 1-plan. Planlösningen är idag anpassad för två personer med ett sovrum men kan med lätthet återställas till tre sovrum om det önskas. Ljust och öppet är andra kännetecken för planlösningen där kök, matplats och vardagsrum samverkar på ett trivsamt sätt. Kök och badrum har renoverats i modern och smakfull stil under de senaste åren. Husets gedigna konstruktion med betongelement ger låga drift- och underhållskostnader samt en positiv värmetröghet. Huset är välskött och väl omtyckt av nuvarande ägare, och du är nu välkommen att göra det samma!!
Storlek:
Boarea ca 131 kvm. 3 rum (kan göras om till 4 rum), varav 1 sovrum. Biarea ca 36 kvm. Tomtarea 800 kvm (friköpt). Tomten: trädgårdstomt med häckar och staket.
Planlösning:
OMRÅDE/LÄGE:

Frösakull är beläget längs med kusten, ca 1 mil väster om Halmstad. Området består ungefär till hälften av åretruntboende och till hälften av fritidsboende. Här har man närhet till salta bad på en av Hallandskustens finaste sandstränder samt ett flertal golfbanor. En välsorterad mataffär, kiosk och en gemytlig kvarterskrog gör servicen komplett. Här finns även ett antal pensionat och fyrstjärnig campingplats som under sommartid är mycket frekventerade. Har man inte tillgång till egen cykel eller bil så finns det utmärkta bussförbindelser utmed huvudgatan Kungsvägen in till centrala Halmstad alternativt till Tylösands nöjesliv. I området finns två golfbanor och Europas bästa träningsanläggning för golf.

Marias gränd ligger i Frösakulls östra delar i området som kallas Tylöstad 1. Här kännetecknas läget främst av lugnet som ges av återvändsgatan, närhet till härliga skogsområden samt en ljus och solig tomt.

BYGGNAD:
Byggnaden är grundlagd på platta mark med flytande golv. Väggarna är gjutna betongelement i btg klass K 600. Elementen är isolerade med 24 cm tjock isolering. Invändigt är det 10 mm spånskiva. Betongelementet gör att man får ett värmetrögt hus och ett mycket bra inomhusklimat. Inget organiskt material finns i ytterväggens konstruktion, tex syllar. Byggnaden har mekanisk ventilation kopplad till en frånluftvärmepump. Ventilationen är inställd på ½ luftomsättning per timma, så på två timmar är all luft i bostaden utbytt och ersatt med fräsch luft.

RUMSBESKRIVNING:

Entrén ligger i husets nordvästra gavel. Ett kliv in igenom hallen och genast får man en känsla av den ljusa och öppna planlösning som väntar innanför. I anslutning till entrén finner vi en gästtoalett/WC på höger hand samt tvättstuga på vänster hand. I tvättstugan inryms även från-lufts-värme-pumpen och utgång till trädgården finns här. Vägg i vägg med tvättstugan ligger den helkalkade (2005) WC/Dusch-avdelningen som ger ett fräscht och modernt intryck med mörkgrått klinker, ljusa kaklade väggar samt skåpinredning i björk.

Vi återvänder ut till den möblerbara hallen som förlänger entrén, här finns avhängningsmöjlighet för ytterkläderna bakom en spegelskjutdörr. Ekparkettgolvet som börjar här fortsätter in i kök och vardagsrum.

Köket är öppet både mot den möblerbara hallen och mot vardagsrummet vilket ger bra rymdkänsla. Genom de två fönsterna i köket strömmar dagsljuset generöst in från två väderstreck. Köket totalrenoverades i slutet av 2009. Valet föll då på en modern, vit och stilren köksinredning tillsammans med en vacker bänkskiva i ädelträ (wenge), rostfria vitvaror och vitt kakel.

Kök, matplats och vardagsrum hänger ihop i en trivsam harmoni. Från vardagsrummet finns utgång till altanen i soligt läge.

Två mindre sovrum längs husets norra långsida byggdes 2001 om till ett trivsamt tv-rum med goda förvaringsmöjligheter i flertalet garderober som byggts in längs en av väggarna. Björkparkett, björkluckor till garderoberna, ljusa tapeter och pardörrar med glaskasetter tillhör inredningen i detta rum.

I bortersta gaveln ligger det kvarvarande sovrummet. Här är det inrett med laminatgolv, ljust blå tapeter samt två garderober för ytterligare förvaring.

Kök: Golv: ekparkett. Köksfabrikat: Kvik (2009). Köksluckor: Släta vita luckor. Utrustning: bänkskivor i ädelträ (wenge), spishäll, inbyggnadsugn, fläkt, kyl-fullhöjd, frys-fullhöjd och integrerad diskmaskin. Samtliga vitvaror är från 2009, märke Siemens.

Tvättstuga. Golv: plastmatta (1989). Väggar: våtmatta (1989). Utrustning: tvättmaskin (Siemens), torkskåp (fungerar ej), tvättbänk.
Här finns även värmepump, elcentral, lucka till vinden (delvis golvbelad) samt utgång till trädgården.
Byggnadssätt:
Grund: platta på mark. Stomme av betong. Bjälklag av trä. Fasad av betongelement typ "lindén villan" samt träpanel. Takbeklädnad: betongpannor röda. Utvändigt plåtarbete: plåt. Hängrännor av plåt. Fönster: 3-glasfönster. Ventilation: mekanisk frånluft + springventiler. Vatten: kommunalt vatten. Avlopp: kommunalt avlopp. Radon: mätning ej utförd. Uppvärmning: vattenburet system med frånluftvärmepump nibe fighter 1989. Värme-leverantör: Hem.
TV-anslutning:
TV-antenn.
Internetanslutning:
ADSL.
Uteplats:
Altan i syd/väst-läge med trädäck och terassmarkis (bytt tyg 2003)
Bilplats:
Bilplats 1: Garage (oisolerat)
Bilplats 2: Öppen bilplats.
Ekonomi:
Taxeringsvärdet är 2 088 000:- varav byggnadsvärde 1 048 000:- (fastställt 2012). Typkod 220, Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer. Driftkostnaden är ca 33 586kr/år. Verklig årsförbukning av el (totalt för uppvärmning, varmvatten och hushållström) är 18.444 kwh = 24.084:-

Verklig årsförbrukning av vatten är:
164 kbm = 4.254:-
Planbest:
Byggnadsplan (1988-12-08)
Övrigt:
Fastigheten säljs med produkten "Klara Papper" vilket innebär att bostaden är förbesiktigad av certifierad besiktningsman och försäkrad av säljare för dolda fel i 10 år. Mäklaren har besiktningsprotokoll med sig vid visning. Önskar spekulant att lägga bud på bostaden ska spekulanten tagit del av kopia på besiktningsprotokollet innan han får lägga sitt bud. Budet skall då baseras på den kunskap spekulant fått av protokollet. Det går även bra att ringa besiktningsmannen för rådfrågan.

www.doldafel.nu
Renghammar Mäklarkonsult AB Charlotte Renghammar För mer information kontakta Charlotte Renghammar:
Köpmansgatan 25, 302 42 HALMSTAD charlotte@renghammar.se
Tel. 035 10 17 40 Se våra övriga objekt
Fax 035 21 00 85 Tipsa en vän


HitCounter