Kommun:  Laholm
Område:  Skummeslövsstrand
Adress:  Hedhusvägen 40a
Boendeform:  Friliggande villa
Boarea:  120 kvm
Biarea:  10 kvm
Tomtarea:  628 kvm
Pris:  2 750 000:- Utgångspris
Skriv ut Stora bilder
Dokument Länkar
Lånelöfte på 30 sek
Beskrivning:
Här erbjuds ett lättskött och modernt boende i 1-plan med genomgående hög standard, såväl in- som utvändigt. Planlösningen känns öppen och effektiv med flertalet fönster i alla väderstreck, som gör att dagsljuset flödar in till samtliga rum. Detta i kombination med den extra takhöjden gör att rymdkänslan förstärks.
Interiören är genomgående ljus och smakfull med lättskötta materialval. Ytterligare plus för detta trivsamma boende är de låga drifts- och underhållskostnaderna som borgar för ett bekymmersfritt boende i många år framöver. Villan är lågenergiklassad!

Huset kan med fördel användas både som ett åretrunt- alt. fritidsboende med mycket hög standard.
Storlek:
Boarea 120 kvm. 4 rum, varav 3 sovrum. Biarea 10 kvm. Tomtarea 628 kvm (friköpt). Tomten: trädgårdstomt med fruktträd och staket.
Planlösning:
Helkaklat badrum. Utrustning: toalett, bubbelbad, dusch, tvättställ och tvättmaskin/ torktumlare.

Kök. Utrustning: spishäll (2007), inbyggnadsugn, fläkt (2007), stänksskydd av grått kakel (2007), kombinerad kyl/frys (2007), diskmaskin (2007), microugn (2007).

Vi når husets entré via en stenlagd gång från uppfarten, vi kliver in i en ljus och välkomnande hall med bra avhängningsmöjligheter för ytterkläder. I separat garderob finns ytterligare förvaringsmöjligheter.

Redan här i hallen får vi en bra överblick över hela planlösningen, som känns ljus och öppen. Det ligger ett enhetligt ekparkettgolv i hela villan förutom i våtutrymmen och vid entrén där man istället har valt ett praktiskt och lättstädat klinkersgolv. Alla väggar är släta och vitmålade, med undantag för några dekorativa fondväggar i de olika rummen. Även alla tak är vitmålade och med flertalet infällda spotlights för bra allmänbelysning. Det vattenburna golvvärmesystemet, som finns genomgående i hela huset, skänker extra komfort och underlätta möbleringen av samtliga rum.

Direkt på vänster hand når vi husets centrala umgängesdelar som utgörs av öppet och modernt kök, matplats samt vardagsrum, som samspelar på ett trevligt och effektivt sätt. Här står även braskaminen centralt placerad som sprider både värme och trivsel till rummet.

Från vardagsrummets vinkeldel har man även utgång till den stora och härliga altanen i soligt syd/väst-läge. För de riktigt lata sommardagarna kan man istället för att gå ner till stranden, ta ett dopp i den egna uppvärmda poolen!

Det öppna och moderna köket är utrustat med alla tänkbara bekvämligheter som man önskar, så som inbyggd micro, ugn samt kaffemaskin. Helintegrerad diskmaskin och praktisk köksö med spishäll och fläkt i rostfritt utförande.

Vi passerar entrén igen för att gå vidare till huset mer privata sovrumsdel, som består av två stycken rymliga sovrum, varav ett med utgång till altan och trädgården. Det tredje och sista rummet kan man med fördel använda som barnrum/gästrum alt. hemmakontor.

Det helkaklade badrummet är exklusivt utrutstat med både dusch och bubbelbadkar, samt dubbla tvättfat och toalett i vitt porslin. Bakom praktiska spegelskjutdörrar göms en kombinerad tvättmaskin/torktumlare samt frånluftsvärme pump av fabr. IVT.

Läge:

Orten Skummeslövsstrand har vuxit fram som en badort vid Laholmsbukten mellan Mellbystrand och Eskilstorpsstrand i Hallands sydspets. På senare tid har antalet åretruntboende ökat kraftigt. Idag är cirka 25 procent av husen bebodda året runt.

Skummeslövsstrand utgör en del av Laholmsbuktens strand som är den längsta sammanhängande sandstranden i Sverige. Stranden sträcker sig från Stensåns mynning i söder ända till Halmstad i norr längs Laholmsbukten. Dyner och strandängar följer den mjukt rundade bukten i 12 km. Stranden är en bred, mjuk sandstrand samt långgrund och mäktiga sanddyner skiljer stranden från det övriga kustområdet. En inbjudande miljö för sol och bad, men också för naturupplevelse, rekreation och motion.
Byggnadssätt:
Grund: betongplatta på mark. Stomme av foamsystem. Bjälklag av trä. Fasad av puts. Takbeklädnad: bandtäckt plåt. Utvändigt plåtarbete: lackad plåt. Hängrännor av lackerad plåt. Fönster: 2-glas med argongoas. Ventilation: frånluftsvärmepump. Murstock: skorsten av plåt. Vatten: kommunalt vatten. Avlopp: kommunalt avlopp. Uppvärmning: vattenburet system. elpanna med frånluftsvärmepump + braskamin. Värme-leverantör: Södra Hallands Kraft.
TV-anslutning:
TV-antenn.
Internetanslutning:
ADSL.
Uteplats:
Insynsskyddad altan om hela 40 m2 med klinkersgolv i soligt sydväst-läge. Pooldäck med trätrall och uppvärmd pool från 2008. Ca 5,5 m i diameter. 1,22 m djup.
Bilplats:
Öppen bilplats med plats för 2 bilar.
Ekonomi:
Taxeringsvärdet är 1 775 000:- varav byggnadsvärde 1 200 000:- (fastställt 2009). Typkod 220, Småhusenhet, helårsbostad. Driftkostnaden är ca 26 809kr/år. I uppvärmningskostnaden är både hushållsström och uppvärmning av pool medräknad.
Servitut:
Laholm Allarp GA:2, Laholm Allarp GA:3.
Planbest:
Detaljplan (2004-08-10)
Renghammar Mäklarkonsult AB Katarina Renghammar För mer information kontakta Katarina Renghammar:
Köpmansgatan 25, 302 42 HALMSTAD katarina@renghammar.se
Tel. 035 10 17 40 Se våra övriga objekt
Fax 035 21 00 85 Tipsa en vän


HitCounter