Kommun:  Falkenberg
Område:  Olofsbo
Adress:  Holmarör Emilsgård 210
Boendeform:  Gård
Boarea:  ca 256,4 kvm
Tomtarea:  20 764 kvm
Pris:  6 350 000:- pris enligt anbud
Skriv ut Stora bilder
Dokument
Lånelöfte på 30 sek
Beskrivning:
Tillfälle att förvärva denna unika och gedigna kvalitetsvilla med lantligt och havsnära läge. Villaboende i toppmodern design som erbjuder generösa ytor och hög komfort. Fastigheten ger möjlighet att kombinera bekvämt boende med t.ex. företagande, lagerhållning, hästhållning, hobbyverksamhet, generationsboende etc. Bostaden ger direkt ett mycket fräscht intryck.

Byggmästaren som byggde huset för eget boende, hade en vision att bygga ett hus med genuin stenhuskänsla med mycket hög kvalitet, samtidigt som det skulle vara lättskött och ge låga drift- underhållskostnader i framtiden. Alla materialer är utvalda med stor omsorg och tanke.

Bostaden ger dig möjlighet att leva runt huset beroende på sol, vind och tidpunkt på dagen.
Storlek:
Boarea ca 256,4 kvm. I huvudbyggnaden finns i dag två bostäder. En är på 154,4 m2 om fem rum och kök, den andra är på 70,5 m2 om tre rum och kök. Huvudbostaden och gästbostaden har tillgång till varsin tvättavdelning. Gästlägenheten har sin tvättmaskin i wc/dusch. Vill du så går det självfallet att slå ihop dem till en stor bostad om du önskar det. Biarea ca 166,8 kvm. Tomtarea ca 20 782 kvm (friköpt). Atriumgård med stenplattor och belysningsarmaturer på väggarna. I pergolan är det planterat fruktträd såsom äppelträd, plommon, körsbär och persikor.
Planlösning:
LÄGE:
OMGIVNINGAR.
Till Björnhults Golfbana har du ca 1,5 km, banan har 29 hål. Till Skogstorps samhälle är det ca 1 km, där finns det närlivsbutik och två pizzerior, en thairestaurang, ostbutik, konditori, m.m. samt skola från dagis till årskurs 9.
Det pittoreska fiskeläget i Glommen ligger alldeles i närheten. Busshållplats finns strax utanför tomten. Är du båtintresserad finns det båtplats att hyra i Torsviks båthamn till en kostnad av 1 000 - 2 000 kr/år.

Gården har ett mycket bra läge ca 4 km norr om Falkenberg vid kusten. Till havsstranden är det ca 450 m. Omgivningarna är väldigt natursköna och stranden gränsar i norr till Morups Tånge naturreservat, en av Sveriges bästa sträckfågellokaler med ett fyrtorn byggt 1841. För att besöka området måste du ta omvägen förbi väderkvarnen, då den sydligaste delen av reservatet har tillträdesförbud 1/4-15/7. I söder ligger Agerörs Mal, en ändmorän från istiden tvättad och svallad av havets vågor. Hundbadzon finns på stranden. För hundälskaren så finns det särskilt avgränsat hundbad. För den båtintresserade så finns Torsvik, en trivsam småbåtshamn i vacker miljö vid Olofsbo mindre än 450 m från bostaden. Hit är alla välkomna vare sig du har en båt eller ej. Hamnen bildades 1969. Bilder finns under rubriken "Bilder". Småbåtshamnen har 130 numrerade platser.

Området mellan Agerör och Arvidstorp är relativt flackt och jordtäcket består delvis av finkornigt material, marsktorv och på sina ställen småblockig morän.
Landskapet övergår österut i ett öppet odlingslandskap med glest liggande gårdar. De allmänna vägarna som leder till området är få och svårtillgängligheten ger området en ostörd karaktär. Vid Olofsbo finns en underbar sandstrand och badplats.HUVUDBYGGNAD:
Grund:
Byggnaden är grundlagd med platta på mark som har 300 mm cellplastisolering på undersidan, vilket stoppar fuktvandring underifrån. Betongplattan är ca 100 mm tjock och ovanpå den har man ca 15 - 20 mm flytspackel. I flytspacklet ligger slangen för golvvärmen som är tillverkad i en speciell blandning av EPDM-gummi. En EPDM -slang är också helt diffusionstät, vilket betyder att den inte släpper igenom fukt till omkringliggande material. En EPDM slang är av mycket hög kvalitet och beräknas ha en livslängd på ca 80 år.

Väggar:
Väggarna är uppbyggda med 365 mm massiva lättbetongblock. Massivt byggande ger en arkitektonisk frihet som harmonierar med tidens trend mot enkla och rena linjer. Framförallt ger det god isoleringsförmåga och värmetröghet som i sin tur ger ett fantastiskt bra inomhusklimat. Väggarnas luftfuktighetsreglerande egenskaper säkrar ett sunt och behagligt inomhusklimat. Värmetrögheten ger svalt hus på sommaren och varmt på vintern. I och med att blocken går ner på betongplattan så har man inga syllar i organiskt material som kan ge framtida problem. De är resistenta mot fukt och mögel. Utvändigt är de putsade och målade med diffugen silikatfärg. Samtliga innerväggar är murade med 200 mm tjocka block och putsade på båda sidor.
Samtliga fönster och skjutpartier har trä invändigt och är aluminiumklädda på utsidan.

Yttertak:
Håldäcksbjälklag i betong 200 mm, och 220 mm styrofoam, samt bandtäckning 1,5.
PLANLÖSNING:
Bostaden å 154,4 m2.
Bostaden ligger med entrén i söderläge. Du kommer in via en klinkerbelagd hall med garderober på vänster sida och en tegelvägg till höger. Från entrén ser du rakt igenom skjutpartiet till den charmiga innergården, som är helt insynsskyddad. Vardagsrummet på 52 m2 som ligger till vänster ger ett luftigt intryck med sin stora takhöjd som går upp i nocken. Rymdkänslan förstärks av det stora skjutpartiet i västra gaveln mot havet. I rummet finns en mysig braskamin för mörka vinterkvällar. På golvet ligger ett vackert ekparkettgolv. Väggarna är slätputsade och förstärker stenhuskänslan som man fick direkt när du kom in i bostaden. Köksinredningen har skåpluckor i ek. Bänkskivorna har exklusiv granit som gör dem lättskötta. Köket är praktiskt upplagt som ett arbetskök med mycket avställningsyta. Matplatsen är tänkt att ha mot innergården.
Går vi till höger från hallen så har du på vänster sida wc/dusch med klinkat golv och kaklade väggar. Rummet är utrustat med duschplats med glasdörrar, infällt handfat i skåpinredning i bok. Ovanför finns det en spegel med hylla. Vit toalettstol samt handdukstork. I gaveln finns tre sovrum, ett på 9,4 m2 och ett på 8,1 m2, alla med ekparkett och putsade väggar samt praktiskt klädskåp. Från vardagsrummet kan man nå två sovrum till, ett på 10,2 m2 lika tidigare sovrum och ett större på 15,3 m2, rummet ligger vägg i väg med det rymliga badrummet, som har klinker på golvet och beiga kakelplattor på väggarna i hörnan kan du krypa ned i det mysiga bubbelbadet. Ovanför badet finns ljusramp för stämningsbelysning. Skåpinredningen är i ek och trevligt vitt halvrunt handfat. Från sovrummet kan du via innergården komma till gårdskontoret som har all ingående teleteknik här. Efter gårdskontoret kommer den rymliga tvättavdelningen. Rummet har klinkers på golv och putsade väggar. Utrustningen är TM + TT+ TB samt VVB.


PLANLÖSNING:
Gästlägenhet på 70,5 m2.
Lägenheten har sin entré från den norra sidan. Du kommer in i klinkerbelagd hall med putsade väggar så du behåller stenhuskänslan. Till vänster om hallen finns ett större sovrum på 10,5 m2, kopplat till rummet finns en större klädkammare. Rakt fram i hallen ligger wc/dusch. Golvet har klinkers och väggarna har stora rektangulära kakelplattor. Duschplatsen har praktiska välvda glasdörrar. Handfatet är infällt i ekskåp och ovanför finns ett spegelskåp. Toalettstolen är i vitt utförande. I wc/dusch finns även kombinerad TM/TT. Till höger om hallen finns ett sovrum på 7 m2. Går du till höger rakt västerut så har du kök och vardagsrum här. Köksinredningen är med vita skåpluckor i ram med fyllning av slät vit platta. Här finns gott om avställningsytor på de massiva bänkskivorna i bok. I västra gaveln finns skjutparti som leder ut till altanen.

PLANLÖSNING:
I östra delen finns utrymme som kan inredas med 4 hästboxar alternativt om man vill ha det som lagerutrymme eller annan affärsverksamhet. Ytan är inklusive teknikrummet på ca 115 m2, och har stor pardörr i norra fasaden.
Även lagerdelen är byggd med samma material och isoleringstjocklek som bostaden. Denna yta kan med lätthet ändras om till bostadsyta för en låg kostnad.
Byggnadssätt:
Grund: platta på mark m golvvärme. Stomme av lättbetongblock. Bjälklag av betong. Fasad av putsad fasad. Takbeklädnad: bandtäckning. Utvändigt plåtarbete: plåt. Hängrännor av plåt. Fönster: 3-glasfönster aluminiumklädda. Ventilation: mekanisk frånluft ½ luftomsättnin/tim.. Murstock: plåtskorsten. Radon: bostaden innehåller ingen blå lättbetong.. Uppvärmning: vattenburet golvvärmesystem till värmepump fabr. octopus "ispinnen".
TV-anslutning:
TV-antenn för tv 1, 2, och 4. Parabol med fyra huvuden ger möjlighet till
1 600 kanaler
Internetanslutning:
ADSL kan ordnas exempelvis med Telia.
Uteplats:
Uteplats 1: Altan, läge söder/väster med stenplattor.
Uteplats 2: Altan, läge söder/öster med stenplattor.
Här väljer du uteplats efter sol och vind samt tidpunkt på dygnet.
Finns bygglov för takterrass om 50 m2, man får då sätta förslagsvis en spiraltrappa i atriumgården.
Bilplats:
Inom huset finns ett isolerat dubbelgarage om ca 52 m² med plats för 2 bilar. Golv med klinkerplattor och vattenburen golvvärme. Takskjutportar med elmotorer. Centraldammsugare. Framför garaget finns möjligheter till ett flertal biluppställningsplatser.
Ekonomi:
Taxeringsvärdet är 3 328 000:- varav byggnadsvärde 3 018 000:- (fastställt 2011). Typkod 120, Bebyggd lantbruksenhet. Driftkostnaden är ca 46 360kr/år. OBS: Kostnaden för hushållsel i de två bostäder som finns ingår i driftkostnaden
då båda är fullt utnyttjade.
Övrigt:
Fastigheten säljs med produkten "Klara Papper", vilket innebär att villan är förbesiktigad av certifierad besiktningsman och försäkrad av säljare för dolda fel i 10 år. Mäklaren har besiktningsprotokoll med sig vid visning. Önskar spekulant att lägga bud på fastigheten så erhåller spekulant kopia på besiktningsprotokollet innan han/hon får lägga sitt bud. Budet skall då baseras på den kunskap man fått av protokollet. Det går även bra att ringa besiktningsmannen för rådfrågan.

Se även www.doldafel.nu

Fastigheten säljs med anbudsförfarande. Säljaren förbehåller sig fri prövningsrätt.
Renghammar Mäklarkonsult AB Christer Renghammar För mer information kontakta Christer Renghammar:
Köpmansgatan 25, 302 42 HALMSTAD christer@renghammar.se
Tel. 035 10 17 40 Se våra övriga objekt
Fax 035 210085 Tipsa en vän


HitCounter